liga super eropah Berita

Sejauh mana kebodohan Real Madrid untuk tidak mundur dari Liga Super Eropah akan menyaksikan mereka disingkirkan musim depan

Pelaksanaan Liga Super Eropah tersesak dengan berbagai kesilapan dan sebetulnya merupakan bencana tiada perbandingan dari saat ia disiarkan secara umum dari awal hingga akhir, dan presiden Real Madrid, Florentino Perez, sudah pasti tidak dapat menafikan kesalahannya dalam kemaluan yang menggemparkan dunia bola sepak ini.

Bersama presiden Juventus, Andrea Agnelli, yang menunggang dengan senapang atas kereta kuda yang sama, Perez dengan pantas cuba menunggang mengelakkan UEFA untuk memulakan liga saingan pada Liga Juara-Juara, tetapi jelas muslihatnya yang tidak disengajakan sebab tidak tepat waktu dan dirancangkan dengan buruk dan kian meletup di wajahnya, apalah lagi percubaan buruknya untuk menghidupkan semula dengan PR yang tidak masuk akal selepas itu yang hanya berfungsi untuk memburukkan lagi keadaan.

Dengan banyak kelab Eropah terkemuka yang pada awalnya dijemput untuk menyertai liga baru ini sekarang telah menarik diri, Perez dan Agnelli tidak mempunyai pilihan lagi selain untuk menangguhkan Liga Super buat masa ini walaupun Perez masih degil dan menegaskan bahawa liga barunya akan maju dalam bentuk lain pada tahap tertentu dimasa akan datang.

Sikap degil dan tidak jelas itu membuat dia bertengkar dengan UEFA, dengan Daily Telegraph melaporkan bahawa ada kemungkinan besar untuk Los Blancos disingkirkan musim depan, seperti yang seharusnya terjadi.

Ini kerana media itu menunjukkan bahawa Real mungkin diusir dari Liga Juara-Juara, dan masih dalam edisi musim ini kerana para penyiar akan membawa badan pengelola ke mahkamah jika pertandingan tidak diselesaikan seperti diharapkan.

Ini adalah drama “Pakaian Baru Maharaja” yang dimainkan lagi.

Sebenarnya tidak ada yang lebih menjijikkan dan menyedihkan daripada seseorang yang tidak dapat mengakui bahawa dia telah melakukan kesalahan besar.

Kesalahan sebab ketamakan.