Liga Perdana Berita

Pertengkaran antara Jose Mourinho dan Ole Gunnar Solskjaer mengenai Heung-Min Son

Manchester United mempunyai gol yang tidak diizinkan pada babak pertama setelah Scott McTominay diduga mengasari Son Totungham Heung-min dan Ole Gunnar Solskjaer dan Jose Mourinho terlibat dalam pertengkaran berikutan kemenangan Manchester United 3-1 Tottenham.

Pasangan ini bergemuruh atas insiden yang melibatkan Son dan McTominay yang menyebabkan gol Edinson Cavani diketepikan, menyebabkan bos United terganggu. Tangan McTominay nampaknya menangkap wajah Son, meninggalkan yang terakhir di lantai sepanjang gol.

Chris Kavanagh dimaklumkan memeriksa kejadian itu dengan VAR dan diberitahu untuk memeriksa monitor di tepi padang. Gol itu kemudiannya diketepikan dengan PGMOL yang kemudian menyatakan:

“Itu bukan sebahagian dari pergerakan berjalan semula jadi McTominay dan tidak ceroboh.”

Beberapa saat kemudian, Spurs melonjak kedepan dengan Son sendiri yang mengetuk pembuka permainan. Walaupun pasukannya kembali bangkit dan menang 3-1 berkat gol Fred, Edinson Cavani dan Mason Greenwood, Solskjaer masih benar-benar marah pada masa penuh.

“Permainan telah berakhir. Permainan telah benar-benar hilang,” kata bos United itu.

“Sekiranya itu adalah kesalahan yang jelas dan jelas, itu adalah kesalahan yang jelas dia harus melihatnya. Ini adalah tujuan yang sangat baik.

“Kita tidak boleh ditipu. Saya harus katakan, jika anak saya duduk selama tiga minit dan dia memerlukan 10 orang rakannya untuk membantunya, dia tidak akan mendapat makanan.

“Kami tidak ditipu, yang tertipu ialah pengadil.”

Solskjaer menambah:

“Saya harus katakan, jika anak saya duduk selama tiga minit dan dia memerlukan 10 rakannya untuk membantunya, dia tidak akan mendapat makanan. Kami tidak ditipu, pengadil tertipu.”

Setelah mendengar komen Solskjaer, Mourinho menyerang balik dengan penuh semangat.

“Sehubungan dengan itu saya hanya ingin mengatakan bahawa Son sangat beruntung kerana ayahnya adalah orang yang lebih baik daripada Ole,” jawab Mourinho, jelas menjadikannya hal peribadi.

“Kerana saya fikir seorang ayah, anda selalu harus memberi makan. Tidak peduli apa yang mereka lakukan. Sekiranya anda perlu mencuri untuk memberi makanan kepada anak-anak anda, anda mencuri.

“Saya sangat, sangat kecewa dan kerana dengan saya, seperti yang kita katakan di Portugal, roti adalah roti dan keju adalah keju, saya sudah memberitahu Ole apa yang saya fikirkan mengenai komennya.

“Dan saya harus memberitahu anda bahawa saya sangat, sangat kecewa kerana dalam lima, enam, tujuh soalan anda mengabaikan dimensi komen itu.”