Liga Super Malaysia Berita

Kalah tiga perlawanan berturut-turut, Sabah beri amaran keras pada Kurniawan

Agak luar biasa apabila melihat sebuah pasukan mengeluarkan amaran keras kepada jurulatihnya di khalayak ramai.

Ini yang terjadi dengan pasukan Sabah apabila pengurus pasukannya, Marzuki Nasir mengeluarkan amaran keras kepada ketua jurulatihnya, Kurniawan Dwi Yulianto berikutan prestasi hambar dalam saingan awal Liga Super Malaysia 2021.

Marzuki berkata, pihak pengurusan sangat kecewa atas tiga kekalahan berturut-turut yang dialami pasukan pada tiga perlawanan terakhir.

Katanya, Sabah akan mengkaji semula prestasi pasukan dalam tiga perlawanan akan datang sekaligus memberi peluang kepada Kurniawan memperbaiki prestasi pasukan.

“Ini termasuk menilai semula dan mendapatkan input berkaitan prestasi pasukan di bawah bimbingannya selepas menerima kehadiran lima pemain import yang sudah beraksi bagi memperkuatkan barisan Sabah.

“Pihak pengurusan akan mengadakan mesyuarat dalam tempoh terdekat untuk menilai semula tahap prestasi kejurulatihan sebelum mengambil sebarang keputusan demi kebaikan serta kepentingan dalam Sabah,” katanya.

Marzuki meminta agar semua pihak tidak panik serta memberi jaminan pihak pengurusan akan terus komited serta yakin Kurniawan Dwi Yulianto dan anak-anak buahnya akan berada dalam prestasi sebenar mereka nanti.

“Semua pemain Sabah yang majoritinya anak tempatan akan dapat mengembalikan prestasi serta maruah pasukan Sabah ke tahap yang lebih baik untuk kekal bersaing dalam Liga Super Malaysia. Anda perlu yakin dengan Sabah,” katanya.