La Liga Berita

Atletico Madrid mendahului empat mata dengan kemenangan Sevilla Atletico

Madrid mengukuhkan kedudukan mereka di La Liga dengan kemenangan 2-0 ke atas Sevilla di Wanda Metropolitano pada Selasa malam.

Angel Correa membuka gol menjaringkan gol pada minit ke-17 ketika dia membelok dan melepaskan rembatan kaki kiri pada tiang dekat melewati penjaga gol Sevilla, Bono. Saul Niguez menggandakan keunggulan Atletico pada 76 minit dengan rembatan kencang menerusi hantaran lintang rendah dari Marcos Llorente setelah masuk ke permainan sebagai pemain gantian babak kedua.

Kemenangan itu meletakkan Atletico empat mata di atas Real Madrid dan tujuh ketinggalan dari Barcelona di tangga teratas, setelah bermain dua perlawanan lebih sedikit daripada kedua-dua pesaing mereka.

Selasa juga menyaksikan Granada memperoleh kemenangan 2-0 yang cukup selesa di tempat sendiri kepada Osasuna.

Selepas 10 minit pertama, Luis Suarez meletakkan Granada di depan pada minit ke-22 setelah Osasuna gagal menangani satu sudut dengan berkesan. Gol kedua hadir pada 46 minit ketika penjaga gol Osasuna, Sergio Herrera mengalami musibah untuk membelokkan bola ke dalam jaringnya sendiri setelah dijaringkan oleh rakan sepasukan Jonathan Callieri. Kedua-dua perlawanan Selasa telah ditunda pada awal musim.