LaLiga Berita

Kapten Real Madrid, Sergio Ramos ‘memanggil pertemuan pemain sahaja’ tanpa bos Zinedine Zidane

Sergio Ramos memanggil rakan sepasukannya untuk pertemuan krisis khusus pemain setelah Real Madrid tewas 2-0 kepada Shakhtar Donetsk di Liga Juara-Juara pada hari Selasa, dengan serius membahayakan peluang mereka untuk lulus ke peringkat kalah-mati.

Kapten Los Blancos yang berpengalaman menggunakan kesempatan untuk mengingatkan betapa pentingnya permainan peringkat kumpulan terakhir mereka menentang Borussia Monchengladbach kerana Madrid telah melangkah ke tempat ketiga dalam Kumpulan B dan harus mengalahkan Monchengladbach untuk mara.

Madrid telah berjaya mencapai peringkat kalah mati dalam semua 24 kempen peringkat kumpulan mereka sebelumnya, tetapi tekanan meningkat tahun ini dengan kempen mereka saat ini menjadi sangat serba salah.

Setelah kebobolan sembilan gol dalam lima perlawanan – rekod pertahanan terburuk mereka untuk peringkat ini dalam pertandingan, Ramos dengan pasti memanggil pertemuan pasukan tanpa kehadiran pengurus Zinedine Zidane, dengan AS melaporkan bahawa Ramos memberitahu rakan sepasukannya:

“Kami satu kemenangan dari kelulusan di Liga Juara-Juara, kami bergantung pada diri sendiri, dan kami harus memberikan segalanya.

“Ini adalah Real Madrid, tuan-tuan. Bersama-sama, kita keluar dari keadaan yang lebih teruk.”

Begitu juga dalam perjalanan selari di LaLiga, Madrid juga mengalami mimpi ngeri, setelah mengalami tiga kekalahan dalam 10 perlawanan pembukaan mereka. Bekas juara berada di tangga keempat, tujuh mata di belakang pendahulu Real Sociedad.