Bundesliga Berita

Jadon Sancho kembali ke latihan Borussia Dortmund sebagai persiapan untuk memulakan semula bola sepak

Wunderkind Jadon Sancho secara rasmi kembali ke latihan bersama Borussia Dortmund ketika berita mengenai bola sepak Jerman semakin hampir setelah kembali telah mulai menyalakan suar lampu yang menyuarakan berita hebat.

Pemain antarabangsa England muda itu digambarkan di padang latihan terlibat dalam kerja bola ringan sambil berhati-hati menjaga jarak yang selamat dari rakan sepasukannya di Dortmund pada hari Isnin.

Penerbangan teratas Jerman dijangka menjadi liga utama Eropah yang kembali bulan ini dengan ketua Bundesliga mencadangkan tarikh memulakan semula 16 Mei.

Dortmund baru-baru ini mengesahkan pada hari Isnin bahawa semua anggota skuad dan kakitangan mereka telah menguji negatif untuk Covid-19 dengan ‘ujian selanjutnya untuk diikuti’.

Manchester United dengan bersungguh-sungguh berharap dapat membawa Sancho kembali ke bola sepak Inggeris menjelang musim 2020-21 walaupun Ed Woodward mengakui minggu lalu bahawa anggaran perpindahan Ole Gunnar Solskjaer akan dilanda wabak tersebut.

Sancho kekal sebagai harta berharga yang dipersiapkan United tetapi mungkin terpaksa melihat yang lain jika Dortmund berpegang teguh pada harga permintaan mereka sebanyak £100 juta. Masih ini adalah masa sukar yang belum pernah terjadi sebelumnya secara kewangan bahkan untuk kelab-kelab terkemuka di dunia, jadi siapa yang tahu berapa harga tawar-menawar yang benar-benar hebat?