Kolum Eropah

[VIDEO] Masih ingatkah anda akan David Bentley?

David Bentley merupakan pemain bola sepak profesional yang pernah beraksi bersama Arsenal, Tottenham Hotspur, Norwich City, dan Blackburn Rovers.

Pemain kelahiran England ini memulakan karier pada tahun 2002 dan mengakihiri perjalanan bola sepak pada tahun 2014. Bentley juga pernah mewakili pasukan kebangsaan England dengan membuat tujuh penampilan. 

Pemain tengah ini sangat terkenal dengan gol jaringan jarak jauh. Jika anda penyokong setia pasukan Spurs, pasti anda tahun akan apa yang berlaku pada tarikh hari ini, lapan tahun yang lepas.

Bentley telah menjaringkan satu daripada empat gol yang terhasil buat Spurs ketika pertembungan ‘North London Derby’ menentang bekas pasukan, Arsenal di Stadium Emirates. Gol cantik yang dihasilkan berjaya menumbangkan penjaga gawang The Gunners ketika itu, Manuel Almunia.

Namun begitu, pasti ramai yang tertanya-tanya tentang apa yang sedang dilakukan oleh Bentley setelah bersara daripada dunia bola sepak. Kini, Bentley aktif dalam perniagaan yang diceburi bersama isteri dan keluarganya.

Disamping itu, Bentley juga menghabiskan masa bersama anak-anaknya. Siapa sangka pemain bola sepak profesional turut mampu berjaya dalam dunia perniagaan.