Luar Negara Berita

Video – Mauricio Pochettino mintak Spurs naikkan pangkat beliau

Mauricio Pochettino berkata, Tottenham harus menukar skop tugasnya bagi memudahkan pembelian dan juga pemindahan pemain selepas menang 1-0 ke atas Real Madrid pada perlawanan persahabatan.

Spurs memecahkan rekod perpindahan mereka untuk menandatangani Tanguy Ndombele dari Lyon untuk £ 55 juta awal bulan ini, tetapi Pochettino berkata dia sedang memahami tugasnya di Spurs.

“Saya tidak bertanggungjawab dan saya tidak tahu mengenai keadaan pemain saya. Saya hanya melatih mereka dan cuba mendapatkan yang terbaik daripada mereka. Menjual, membeli pemain, menandatangani kontrak, tidak menandatangani kontrak – saya rasa ia tidak berada di tangan saya, ia berada di tangan kelab dan [pengerusi] Daniel Levy. Kelab perlu mengubah skop [tugas] saya. Sudah tentu saya bos menentukan strategi permainan, tetapi di kawasan lain saya tidak tahu. Hari ini, saya rasa saya adalah jurulatih. ”

Pochettino, yang sebelum ini mengundang kecewa dengan dasar perpindahan kelabnya, menyaksikan mereka berjaya mencatat kemenangan dengan pasukan kendalian Zinedine Zidane.