Eropah Berita

Keajaiban Di Parc des Princes

Manchester United menewaskan Paris Saint-Germain 3-1 di Parc des Princes pada hari awal Rabu untuk memastikan tempat di suku akhir Liga Juara-Juara setelah tewas 2-0 di halaman sendiri minggu lalu.

Romelu Lukaku membuka jaringan dalam masa dua minit untuk United yang kehilangan 10 pemain akibat kecederaan dan penggantungan.

PSG dengan cepat bertindak balas pada perlawanan tersebut untuk menjaringkan gol penyamaan selang 10 minit kemudian yang menyaksikan lorongan Kylian Mbappe menemui Juan Barnet.

Aksi separuh masa pertama belum tamat apabila Lukaku muncul sebagai penyerang apabila beliau menjaringkan gol kedua pada minit ke 30 untuk United merapatkan jurang agregat dengan 2-2.

Angel Di Maria hampir menyamakan kedudukan apabila dia berjaya mengalahkan David De Gea dengan rembatan lambung pada awal babak kedua, namun gol itu ditolak disebabkan offside, manakala selang beberapa minit Bernat juga terlepas peluang mencipta gol.

PSG sememangnya sudah layak ke peringkat suku akhir jika menamatkan perlawanan dengan agregat 2-2 tetapi dinafikan oleh Marcus Rashford diakhir minit perlawanan untuk gol sepakan penalti apabila bola terkena tangan Presnel Kimpembe.

(Photo by Harriet Lander/Copa/Getty Images)