Luar Negara Berita

Anthony Martial Setia Dengan United

Pemain berusia 23 tahun Perancis, Anthony Martial telah menandatangani kontrak baru yang mengekalkan beliau dengan skuad Manchester United sehingga Jun 2024.

Martial yang sebelum ini gagal mendapat kepercayaan Jose Mourinho dan hampir pasti dijual pada awal musim ini beraksi cemerlang dibawah kendalian pengurus sementara United, Ole Gunner Solskjaer.

Beliau telah membuat 162 penampilan bersama United dan menjaringkan 46 gol sejak membuat debut pertamanya menentang musuh tradisi, Liverpool pada September 2015

“Saya menyukai masa saya di kelab ini. Dari hari pertama saya menyertai saya telah berasa menjadi sebahagian daripada keluarga United dan saya sangat rendah hati dan terharu oleh sambutan peminat yang terus memukau saya dengan sokongan mereka.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Ole dan kakitangan bimbingannya kerana kepercayaan mereka kepada saya dan untuk membantu saya membawa permainan saya ke peringkat seterusnya. Kelab ini semua mengenai memenangi trofi dan saya yakin piala seterusnya tidak begitu jauh. ”

Solskjaer yang telah mencatat enam kemenangan dan satu keputusan seri minggu lalu bersama United mengakui bakat yang dimilik oleh Martial. Beliau juga percaya United adalah kelab yang betul untuk Martial meningkatkan prestasi beliau.

“Anthony adalah salah satu pemain muda yang berbakat secara semula jadi yang mana mana-mana jurulatih akan suka bekerja dengannya.

“Untuk seorang lelaki muda, dia mempunyai idea bola sepak yang baik, apabila ditambah dengan bakatnya yang luar biasa, masa depan yang menyenangkan di hadapannya.

“Inilah kelab yang sempurna untuk Martial bagi memajukan perkembangannya sebagai pemain utama dan kami gembira dia telah menandatangani perjanjian jangka panjang. ” Katanya.

United bakal turun menentang Leicester City pada perlawanan Ahad ini dengan misi membawa tiga mata penuh setelah terciri dua mata apabila seri 2-2 dengan Burnley, dua hari lalu.