Eropah Berita

Icardi Tak Sabar Jumpa Ronaldo

Mauro Icardi dalam satu kenyataan menyatakan bahawa beliau tidak sabar untuk bertembung dengan Cristiano Ronalda buat kali pertama menjelang pertemuan Inter Milan melawan Juventus di Turin, Jumaat ini.

Juventus yang cemerlang sepanjang musim ini sejak menandatangani Ronaldo telah merekodkan 40 mata dalam 14 perlawanan Serie A.

Napoli berada ditangga kedua dengan perbezaan lapan mata dengan Juventus manakala Inter Milan berada di tempat ketiga dengan perbezaan 11 mata.

“Saya telah bermain melawan mereka (Juventus) berkali-kali tetapi ini yang paling penting sejak saya berada di sini,” kata Icardi.

“Saya tidak akan menyelesaikan dengan seri. Kita mesti pergi ke sana tanpa rasa takut.

“Saya tidak sabar untuk bermain menentang Cristiano Ronaldo, ia adalah satu penghormatan untuk menentang beliau. Tetapi dia bukan masalah saya, (pertahanan) Stefan de Vrij dan Milan Skriniar ada di sana. ”

Icardi yang berumur 25 tahun itu berada dalam persembahan terbaik pada musim ini, menjaringkan lapan gol dalam kancah Serie A dan 11 gol dalam semua pertandingan, dengan Ronaldo, 33, mengatasi beliau dengan 10 gol Serie A.

Kemenangan terakhir Inter di Turin adalah pada November 2012.