Malaysia Berita

FAM Sedia Bawa Gol Syahmi Safari Ke Anugerah Puskas

Gol cantik pemain pertahanan kanan negara, Syahmi Safari ketika pertemuan dengan Thailand di separuh akhir kedua Piala AFF Suzuki 2018 bakal dibawa ke pencalonan Anugerah Puskas FIFA.

Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) dalam satu kenyataan menyatakan kesudian pihak FAM untuk mencalonkan nama beliau bagi Anugerah Puskas.

“Saya nampak itu (gol Syahmi) yang terbaik dan saya akan bincang dengan bahagian teknikal sama ada jaringan itu perlu atau sesuai untuk kita calonkan nanti,” katanya ketika ditemui di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), di sini, hari ini.

Sementara itu, Syahmi menyambut baik cadangan Hamidin itu dan mengakui teruja seandainya FAM serius untuk mencalonkan golnya itu.

“Saya rasa ada banyak lagi gol cantik yang dijaringkan sebelum ini oleh pemain lain. Tapi kalau betul, saya tak kisah dan menyambut baik benda itu,” kata Syahmi.

Sebelum ini, Faiz Subri pemain Pulau Pinang pernah mencipta sejarah dalam arena bolasepak Malaysia apabila memenangi Anugerah Puskas Fifa 2017.