Liga Perdana Berita

Jude Bellingham menolak perbincangan perpindahan Man Utd kerana mereka bertelagah dengan pelatih  

Baru sahaja didedahkan bahawa Jude Bellingham nampaknya menolak rundingan perpindahan dengan Manchester United sebelum dia berpindah ke Borussia Dortmund kerana perbincangan itu bercanggah dengan jadual latihannya ketika itu, menurut bekas bos Birmingham, Pep Clotet.

Yang hanya bercakap baik tentang pemain tengah antarabangsa England itu sebagai bakat yang baru muncul pada peringkat awal kariernya yang menjanjikan itu, dengan Clotet lelaki yang sebenarnya menyerahkan Bellingham debut seniornya pada usia 16 tahun. Jelas sekali ia tidak mengambil masa yang lama untuk pemain muda yang berbakat tinggi itu mendapat perhatian kelab-kelab terkemuka Eropah walaupun peluang untuk mengadakan perbincangan dengan pemain bergelar juara Liga Perdana dari Old Trafford telah dilepaskan kerana pemain muda itu tidak mahu ketinggalan. jadual latihan di atas padang.

Clotet telah memberitahu FourFourTwo: “Suatu hari, Ketua Pegawai Eksekutif berkata, ‘Jude tidak akan berada di sini hari ini, kerana kami telah membenarkan dia pergi ke mesyuarat dengan Manchester United’ – tetapi Jude akhirnya menolaknya sehingga dia jangan terlepas latihan. Dia sangat jelas kepada saya bahawa keutamaannya adalah kelab yang menawarkannya cara untuk meneruskan perkembangannya. Dia tidak memikirkan tentang wang. Dortmund menawarkan dia cara untuk masuk ke dalam Bundesliga dan bermain di Eropah, kelab kami melakukan rundingan yang cemerlang, dan ia menang-menang untuk semua pihak.”

Hanya menunggu masa sebelum Bellingham akhirnya meninggalkan Birmingham ke Dortmund pada musim panas 2020, dengan Xuandong Ren -ketua eksekutif The Blues pada masa itu – mendedahkan bahawa United telah menawarkan prospek paling hangat dua kali lebih banyak wang daripada orang lain.

Bellingham kini sekali lagi hangat dikaitkan dengan United, bersama Liverpool dan Real Madrid, dan nampaknya kemungkinan besar bidaan wang besar akan menguji keazaman Dortmund pada musim panas ini ketika mereka berusaha untuk mengekalkan pemain berusia 19 tahun itu dalam persekitarannya sekarang.