Liga Perdana Berita

David Moyes membenam 4-0 dibelasah Brighton ‘salah satu persembahan terburuk’ dari West Ham

David Moyes dengan mudah mengakui West Ham hanya perlu dipersalahkan kerana mengecewakan diri mereka apabila tewas 4-0 di Brighton.

West Ham kini tidak menang dalam 11 perlawanan di tempat lawan dalam Liga Perdana dan masih berada dalam bahaya menghampiri zon penyingkiran selepas persembahan yang sangat hambar kerana mereka sekali lagi ditimpa satu lagi kes kutukan Brighton untuk pasukan Hammers – Moyes mencatat rekod sebagai tidak pernah menewaskan Seagulls dalam Liga Perdana dan sekali lagi meninggalkan Stadium Amex dalam keadaan lemah semangat dalam percubaan ke-12 mereka.

Kekalahan terbaru ini tiada kaitan dengan nasib malang atau kutukan. Kekalahan itu ditimbulkan menerusi sepakan penalti Alexis Mac Allister, pukulan tepat pada masanya untuk Joel Veltman dan Kaoru Mitoma dan gol lewat dari Danny Welbeck yang mengakibatkan kekalahan paling teruk West Ham sejak ditakluki Manchester City 5-0 di laman sendiri. Ogos 2019.

“Ia tidak bagus. Kami tidak bermain dengan baik hari ini, kami mengecewakan diri kami sendiri,’ kata bos Hammers, Moyes.

“Kami sentiasa datang untuk bermain pasukan yang akan mempunyai banyak penguasaan bola jadi kami tahu kami akan mendapati diri kami terpaksa berputus asa lebih daripada yang biasa kami lakukan.

“Kami mempunyai beberapa peluang yang sangat baik untuk menyamakan kedudukan pada separuh masa pertama dan tidak mengambilnya. Kami ketinggalan 1-0, sungguh mengecewakan. Kami berharap kami akan keluar dan bermain lebih baik pada separuh masa kedua dan ia adalah sebaliknya.

“Sudah tentu dalam tempoh kedua saya kembali (di West Ham), ia akan menjadi salah satu persembahan yang paling teruk.”

Pada separuh masa pertama sendiri nama Moyes sudah boleh didengari dalam lagu yang meriah oleh penyokong West Ham, hanya diteruskan pada separuh masa kedua dengan laungan ‘anda tidak tahu apa yang anda lakukan’ dan ‘dipecat pada waktu pagi. ‘.

“Saya benar-benar faham,” tambahnya. “Mereka telah memerhati pasukan yang sangat bagus sejak tiga tahun lalu, pasukan yang menduduki tempat keenam atau ketujuh dalam Liga Perdana, menyaksikan pasukan yang layak ke separuh akhir Eropah, pasukan yang baru memenangi kumpulan. di Eropah lagi, jadi saya faham sukar untuk datang dan menonton persembahan itu hari ini.

“Kami tidak mempunyai terlalu banyak hari seteruk hari ini, kami tidak mempunyai banyak hari dan anda tidak dibenarkan banyak. Saya perlu mengatakan bahawa ia merasakan hari yang buruk untuk kami dan kami perlu mencuba dan mendapatkannya.”

Pengurus Brighton, Roberto De Zerbi tidak mempunyai masalah seperti itu, dan dia memerhati dari tempat duduk dengan kaki terangkat semasa dia menjalani penggantungan garis tepi kerana kad merahnya di terowong menentang Fulham dua minggu lalu.

“Ia sangat berbeza,” katanya. “Stadium ini sangat bagus dan tempat saya hebat, tetapi saya lebih suka tempat saya di bangku simpanan.”

Seagulls kekal dalam pemburuan untuk Eropah dan De Zerbi tidak memperkatakan prospek mereka.

“Jika anda melihat jadual, kami boleh melawan,” tambahnya. “Tidak betul untuk bercakap tentang satu tempat dalam jadual tetapi kami bermain dengan sangat baik dan kami boleh mencuba.”