LaLiga Berita

Presiden Barcelona Joan Laporta bingung dengan kejatuhan La Liga mereka yang ‘tidak masuk akal’, mengatakan perubahan besar bermula minggu depan

Merasa bingung dan tidak terpesona, Presiden Blaugrana Joan Laporta telah memberi amaran bahawa perubahan besar akan berlaku untuk kelab dengan keputusan yang akan dimulakan seawal minggu depan.

Untuk mengatakan bahawa ini adalah kempen yang sangat mengecewakan untuk pasukan Catalan walaupun kemenangan mereka di Copa del Rey di bawah kendalian jurulatih Ronald Koeman yang paling dikhuatirkan memang memperkecilkan situasi yang serius ini bagi Barcelona.

Perkembangan yang drastik dalam beberapa perlawanan terakhir LaLiga telah membalikkan nasib pasukan Catalonia dan telah menyaksikan mereka meluncur dengan gaya yang sangat tidak puas hati dari pertarungan gelaran, apalah lagi telah disingkirkan dari Liga Juara-Juara sebelumnya olih PSG.

Laporta memilih untuk melabelkan persembahan yang meragukan dalam perlawanan baru-baru ini sebagai ‘tidak masuk akal’ dan kian tidak tertahan untuk memulakan proses pembangunan semula, mungkin dengan kapak sedang di siapkan untuk tindakan segera minggu depan.

“Satu kitaran telah berakhir dan kami sedang berusaha untuk proses pembaharuan,” kata Laporta di satu acara Diario Sport.

“Mulai minggu depan, anda akan melihat beberapa keputusan yang mesti diambil. Kita harus bekerja keras untuk membina pasukan yang kompetitif untuk memenangi gelaran liga dan Liga Juara-Juara.

“Ketika saya bercakap tentang kitaran yang akan berakhir atau mengenai kerja-kerja pengubahsuaian, itu kerana itulah yang saya percaya mesti dilakukan.

“Kami memenangi Copa del Rey, yang kami banggakan, tetapi kami tersingkir dari Liga Juara-Juara awal dan kalah La Liga dari sudut pandangan saya.”

Hmm … kata-katanya pasti berbunyi berkumandang dengan nada yang tidak menyenangkan seperti bunyi kematian yang terdengar untuk beberapa jiwa yang gelisah menunggu dengan keraguan di Kem Nou.

Nampaknya mungkin orang-orang macam pelatih Belanda mereka patut meluangkan masa memaparkan CV sekarang?