Liga Perdana Berita

Thomas Tuchel mengatakan Chelsea ‘tidak menunjukkan keberanian yang cukup’ dalam mengatasi Barnsley di Piala FA

Jurulatih Chelsea baru Thomas Tuchel mengatakan pasukan Chelsea tidak menunjukkan “keberanian yang cukup” ketika mereka melepasi Barnsley dalam pusingan kelima Piala FA pada hari Khamis malam.

Akhirnya meninggalkan Oakwell dengan kemenangan 1-0, serangan ‘Tammy Abraham pada babak kedua mencapai perlawanan suku akhir Liga Perdana Inggeris menentang Sheffield United, tetapi hanya setelah mereka diberi ketakutan nyata oleh pasukan Championship ketika pasukan tuan rumah hampir menjaringkan dua gol pada separuh masa pertama, dan Chelsea memerlukan pelepasan gol dari Abraham untuk mengelakkan masa tambahan lewat.

“Kami menjaringkan gol dan saya mempunyai perasaan bahawa mereka meningkatkan risiko,” kata Tuchel kepada BBC.

“Tetapi kami mengundurkan diri dalam keputusan kecil. Tidak cukup keberanian dan itu terlalu dalam untuk jangka waktu yang lama.

“Kami jelas dapat bermain lebih baik, jadi ya saya mengharapkan lebih banyak tetapi tidak dalam hal yang saya kecewa.

“Sekiranya anda tidak mempunyai irama dan sedikit keyakinan diri dan anda harus tampil di lapangan ini, menentang lawan yang mengambil semua risiko dan memainkan permainan hidupnya, itu tidak mudah. ​​Kami boleh melakukan yang lebih baik tetapi saya tidak Tidak mahu terlalu keras pada pemain.”

Naib juara musim lalu dalam pertandingan ini akan menjadi tuan rumah Sheffield United dalam lapan terakhir, dan Tuchel menambah:

“Mereka teratur tetapi saya gembira dapat bermain di rumah. Inilah yang kami mahukan.”