LaLiga Berita

Barcelona tewas 2-1 kepada Sevilla pada aksi separuh akhir pertama Copa del Ray

Dengan Copa del Ray masih merupakan peluang terbaik untuk memenangi piala perak musim ini, Barcelona mengalahkan Sevilla pada aksi separuh akhir pertama Copa del Rey di Sanchez Pizjuan dengan kedua-dua pasukan masih dalam perjuangan untuk kemenangan Eropah tetapi di luar rentak dalam La Liga.

Kelebihan pertama adalah dengan pasukan Julien Lopetegui apabila Sevilla yang cekap, terkawal dan kejam memperolehi kemenangan 2-0 yang mengagumkan, menjaringkan kedua-dua bahagian separuh masa untuk memastikan Barcelona kembali ke Catalonia dengan tangan kosong.

Saya rasa kita layak mendapat lebih banyak,” kata Ronald Koeman selepas permainan dalam komen yang disampaikan oleh Marca.

“Kami bermain dengan baik dan mencipta peluang mencetak gol. Saya rasa hasilnya tidak mencerminkan apa yang berlaku di lapangan, itu terlalu memberi penghargaan kepada mereka atas apa yang berlaku.

“Kita berada di saat yang baik, dan kita akan terus berjuang. Kami bermain dengan baik, tetapi kami menentang pasukan yang hebat, dan pasukan yang sangat fizikal. Kami mempunyai peluang. Terdapat VAR, tetapi saya rasa kita seharusnya mempunyai penalti.

“Kami harus menganalisis permainan. Terdapat banyak permainan sebelum perlawanan kedua, dan terdapat banyak haus. Kami harus berusaha bermain untuk menang di leg kedua, dan ada harapan, walaupun keputusannya sukar. Di rumah pasukan ini mampu melakukan apa sahaja.”

Permainan dimulakan ke awal yang kompetitif dengan Sevilla dengan cepat melonjak keunggulan dalam pembukaan setengah jam melalui Jules Kounde ketika pemain tengah Perancis itu menggelecek melewati Samuel Umtiti sebelum mengakhiri penamat.

Akhirnya, menjelang akhir lima minit, Sevilla melipatgandakan keunggulan mereka dengan bekas pemain Barcelona, ​​Ivan Rakitic, yang menjaringkan gol untuk memberikan kelabnya bantal dua gol berharga yang dapat berguna pada perlawanan kedua.