Liga Perdana Berita

Andy Cole pasti Manchester United TIDAK akan memenangi Liga Perdana musim ini walaupun terus mendahului Liverpool

Baiklah, jangan menjadi penentang Manchester United ketika Red Devils berada di puncak Liga Perdana – tetapi jangan harap mereka berada di sana pada akhir musim!
Ini adalah pandangan bersungguh-sungguh Andy Cole yang, walaupun sangat senang dengan kemajuan yang dicapai oleh bekas pasukannya, Ole Gunna Solskjaer, tidak dapat melihat mereka berjaya di atas seperti Manchester City atau Liverpool sekurang-kurangnya musim ini.
Tidak terkalahkan dalam sebelas perlawanan Liga Perdana terakhir mereka dan memenangi sembilan daripadanya, pasukan Ole Gunnar Solskjaer menggantikan juara Liverpool di puncak Liga Perdana selepas kemenangan mereka ke atas Burnley pada Selasa malam.
Dan walaupun tuan rumah talkSPORT dan peminat Man United yang taat Andy Goldstein percaya kemenangan 1-0 di Turf Moor adalah ‘persembahan memenangi gelaran’ dari Red Devils, Cole memohon untuk berbeza, menegaskan bahawa memenangi kejuaraan terlalu banyak. untuk The Red Devils sekarang, memetik kualiti yang dimiliki City dan Liverpool. Namun, Cole yakin keputusan terbaru ini, yang menyaksikan United tidak terkalahkan dalam sebelas terakhir mereka, adalah sebab peminat akan bersemangat untuk musim depan.
Dia memberitahu talkSPORT:
“Bolehkah Manchester United pergi memenangi liga musim ini? Mungkin tidak.
“Saya rasa Manchester United akan berada di kedudukan teratas pada 12 Januari, seperti yang dikatakan Ole, adalah pencapaian hebat memandangkan mereka berada di beberapa bulan yang lalu …
“Semua orang mengatakan Ole tidak boleh menjadi pengurus Manchester United dan saya rasa ia banyak mengatakan bagaimana dia membalikkannya … dan bagaimana mereka mendapat keyakinan untuk berada di tempat mereka sekarang.
“Jika anda melihat liga dan pasukan seperti Manchester City, yang belum bermain dengan baik sehingga kira-kira 2-3 minggu yang lalu … mereka mempunyai dua perlawanan dan boleh ketinggalan satu mata di belakang Manchester United [jika mereka menang kedua-duanya].
“Pemain baru muncul. Saya rasa pemain menghargai kualiti yang dimiliki pemain dan kualiti yang dimiliki Liverpool.
“Dan untuk merapatkan jurang dalam satu musim, itu bukan prestasi yang tidak baik, itu akan memerlukan konsistensi dan pasukan-pasukan tersebut masih belum bermain dengan baik.
“Tetapi untuk memenangkannya musim ini, kita harus melakukannya.
“Saya rasa kita tidak punya cukup banyak untuk maju dan memenangkannya musim ini, tetapi saya rasa kita dapat melihat ke arah musim depan ketika saya rasa ini akan menjadi jauh lebih baik.”
Tunggu sebentar – bukankah Sir Alex Ferguson yang bijaksana dan berhati-hati yang juga baru-baru ini menyuarakan sentimen yang sama bahawa ia terlalu mudah, dan terlalu awal, untuk menganggap keadaan dengan terlalu senang saja?
Bagaimanapun untuk apa yang bernilai, Man United dapat mengukuhkan kedudukan mereka di tangga teratas ketika mereka menentang Liverpool di Anfield pada hari Ahad.