Liga Perdana Berita

“Dia pemain terpantas yang pernah saya lihat!” – Jack Grealish mengenai Adama Traoré

Jack Grealish telah mengakui Adama Traoré sebagai pemain bola sepak terpantas yang pernah dilihatnya, mengatakan pemain sayap Wolves itu layak mendapat statistik yang lebih tinggi untuk mengalahkan FIFA 21 daripada bintang terkenal Paris Saint-Germain Kylian Mbappé.

Kedua-dua Traoré dan Mbappé mempunyai penilaian 96 untuk kelajuan mereka yang terik pada permainan FIFA 21 yang baru, yang dikeluarkan pada 9 Oktober.

Grealish memberitahu JOE menjelang pelancaran FIFA 21, “Saya tahu Mbappé cepat, dan salah satu daripada lima pemain teratas di dunia, tetapi Adama adalah orang terpantas yang pernah saya lihat bermain bola sepak dalam hidup saya. Dia harus menjadi yang tertinggi .”

Ditanya adakah pemain takut menentang Traoré, Grealish menjelaskan cara terbaik untuk menahan bekas rakan sepasukannya di Aston Villa.

“Anda harus berhati-hati dengan langkahnya,” jelasnya.

“Sekiranya dia ingin menghadapimu, perkara terbaik yang harus dilakukan adalah secara harfiah, berdiri seperti ini [di sebelah] sehingga dia tidak dapat turun ke bawah dan membiarkannya masuk.”

Sementara itu, Grealish mendedahkan dia tidak terlalu senang dengan statistiknya sendiri dalam permainan.

Menyifatkan penilaian keseluruhannya sebagai 80 sebagai “mengerikan”, Grealish mengatakan mengenai statistiknya: “Saya tidak fikir mereka begitu baik. Saya fikir 80 agak kasar.”

Memberi reaksi kepada tahap fizikalnya yang rendah iaitu 61, dia berkata, “Saya tidak begitu lemah, bukan?”

Pada FIFA 21, Grealish disenaraikan sebagai pemain sayap kiri. Kapten Villa menjelaskan kepada JOE bahawa sementara dia lebih suka bermain di tengah, dia telah berkembang untuk menikmati bermain sebagai pemain luas untuk kelab masa kecilnya.

“Saya lebih suka menjadi orang dalam … Jadi pada FIFA Ultimate Team orang dapat mengubah kedudukan saya menjadi nombor 8, atau tengah-tengah normal,” jelasnya.

Ditanya apa kedudukan kegemarannya, dia berkata ia bergantung pada keadaan.

“Saya tidak keberatan sayap kiri sekarang. Di Villa, saya berjaya dengan baik di sana, saya telah menjaringkan gol dan mendapat bantuan dari kedudukan itu, jadi saya tidak kisah,” katanya.

“Tetapi saya suka bermain sebagai nombor 8 atau nombor 10 di mana saya berada di tengah padang dan saya dapat lebih banyak bola.”