LaLiga Berita

Gareth Bale menanam buntutnya di Real setelah tidak beringin bermain untuk perlawanan dengan Man City

Gareth Bale tidak akan kembali ke Liga Perdana sehingga 2022 paling awal, setelah mengumumkan keputusannya untuk tinggal di Real Madrid sehingga kontraknya tamat di Sepanyol. Itu menurut laporan di The Mirror, yang mendakwa Bale telah memutuskan dia ingin melihat baki kontraknya walaupun terdapat prospek untuk tidak bermain kerana dia dilaporkan tidak mempunyai masa depan di bawah Zinedine Zidane di Bernabeu setelah dia

membakar jambatan di kelab setelah memberitahu Zidane bahawa dia tidak mahu bermain dalam pertembungan Liga Juara-Juara menentang Manchester City.

Tertinggal di Madrid, Bale kemudian dilihat bijaksana bermain golf hanya beberapa jam sebelum kick-off dengan Manchester City, membuat peminat Real Madrid marah.

Bale diharapkan akan meninggalkan Madrid di jendela perpindahan musim panas, dengan kembali ke Liga Premier yang seharusnya ada di kartu tetapi sekarang nampaknya dia tidak berniat untuk kembali dan bermain di Liga Perdana, dan memilih untuk tinggal di Sepanyol dengan The Mirror mendakwa bahawa Bale cukup selesa di ibu negara Sepanyol dan tidak akan merancang untuk meninggalkan musim panas ini.

Kontrak Bale berlangsung hingga 2022, dan upahnya yang dilaporkan sebanyak £600,000 seminggu sebelum cukai membebankan banyak pasukan di England, atau bahkan seluruh Eropah, dari membuat sebarang tawaran realistik untuknya.

Terutama tidak ketika dia nampaknya menghadapi masalah sikap walaupun kemampuan bermainnya tidak diragukan.