Liga Perdana Berita

Jordan Henderson menghantar pesanan kepada N’Golo Kante setelah penolakan bintang Chelsea itu untuk berlatih

Kapten Liverpool Jordan Henderson telah kembali menjalani latihan di pangkalan Melwood kelab, tetapi memahami sepenuhnya mengapa sebilangan pemain masih berhati-hati dengan protokol keselamatan ketika kembali ke latihan minggu lalu.

Nakhoda Reds yang sangat dihormati dan terkenal mengatakan bahawa dia menghormati keputusan Troy Deeney dan N’Golo Kante untuk tidak kembali ke latihan Liga Perdana, tetapi menambah bahawa mereka yang telah memutuskan untuk kembali harus diberi penghormatan juga.

Henderson bergabung dengan skuad The Reds minggu ini setelah kelab Liga Perdana diberi peluang untuk kembali berlatih dalam kumpulan kecil dalam usaha untuk memulakan semula sukan berikutan wabak tersebut. Sebilangan besar pemain telah kembali ke tempat latihan minggu ini walaupun ada yang memilih untuk menjauhkan diri dan mencari lebih banyak jaminan mengenai keselamatan mereka.

Kapten Watford, Troy Deeney, sangat bersuara atas penolakannya untuk berlatih dengan rakan sepasukannya yang lain, sementara Chelsea telah membenarkan N’Golo Kante untuk menjauhkan diri kerana sebab peribadinya.

Pasangan ini tidak bersendirian dalam menyatakan kebimbangan mereka, dan Henderson mengatakan dia akan menyokong pemain Liverpool jika ada yang mengatakan serupa.

“Saya menghormati sepenuhnya pendapat dan keputusan mereka untuk melakukannya,” katanya kepada Sky Sports.

“Saya rasa setiap orang berada dalam situasi yang berbeza dengan keluarga dan di rumah mereka. Pada akhirnya, jika anda tidak merasa nyaman atau aman, anda seharusnya tidak merasa dipaksa atau tertekan untuk bekerja.

“Saya sangat menghormati pemain yang belum merasa selesa, dan saya harap mereka menghormati pendapat saya dan pemain lain yang telah kembali.”