Luar Negara Berita

Sanchez dipinjamkan ke Inter Milan

Alexis Sachez hampir pasti meneruskan kariernya jauh dari England selepas Manchester United dilaporkan bersetuju dengan tawaran pinjaman daripada Inter.

Pemain kelahiran Chile itu berpindah dari Arsenal ke United pada Januari 2018 tetapi gagal mencapai persembahan yang baik seperti beliau lakukan di Barcelona dan juga Arsenal.

Selepas 18 bulan yang gagal, United dikatakan telah mencapai kata sepakat dengan Inter di mana wartawan terkenal, Fabrizio Romero melalui ciapannya berkata ; “Alexis Sanchez ke Inter, di sini kami pergi! urusan selesai dengan Man United.”

Romero turut menyatakan bahawa Sanchez akan berada di Milan esok bagi urusan rawatan perubatan sebelum menandatangani perjanjian.

Sanchez dilaporkan akan berpindah ke San Siro secara pinjaman sehingga akhir musim ini dengan pasukan Antonie Conte bersetuju untuk membayar gajinya sebanyak £ 5 juta, manakala selebihnya – £ 7 juta – akan dibayar oleh United.

Sebelum ini Inter telah menandatangani penyerang United, Romelu Lukaku sebelum musim liga perdana bermula.

Inter telah menandatangani satu ke depan dari United musim panas ini dengan Romelu Lukaku semasa Nerazzurri sebelum musim Liga Perdana bermula.