Luar Negara Berita

‘Tuan Yang Terutama’ dan Rolls-Royce miliknya – Jose Mourinho dedah punca masalah dengan Paul Pogba

Hubungan Jose Mourinho dan Paul Pogba di Manchester United sememangnya bermasalah, pengendali daripada Portugal mengambil akhirnya mendedahkan persengketaan yang berlaku diantara mereka.

Jurulatih Portugal dilepaskan dari tugasnya di Old Trafford pada akhir Disember tahun lalu dengan hubungan antara beliau dan pemain tidak boleh diselamatkan lagi.

Di salah satu forum baru-baru, Mourinho bercakap tentang perlawanan Liga Perdana menentang Burnley.

(Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

“Kami akan bermain satu pasukan yang sejauh 30 kilometer dari Manchester dan seorang pemain bertanya kepada saya jika selepas perlawanan jika dia boleh kembali ke Manchester tanpa pasukan dan pergi sendiri.

“Saya katakan kepadanya: ‘Jika kami pergi ke London dan mahu tinggal di sana, itu akan menjadi perkara lain. Tetapi ini dekat, ia tidak masuk akal,” katanya.

“Lelaki itu kecewa, tetapi kemudian kami memenangi perlawanan itu dan dia bertanya lagi,” merujuk kepada Pogba.

(Photo by Chris Brunskill Ltd/Getty Images)

“Kerana saya gembira, saya berkata: ‘Sekurang-kurangnya pergi semasa anda menaiki bas dan panggil pemandu anda untuk mengejar anda sepuluh minit dari stadium, kemudian pergi seperti yang anda mahukan.

“Dan lelaki ini di dalam bilik persalinan masih tidak gembira.

“Saya pergi ke sidang akhbar dan ketika saya tiba di bas pasukan, diletakkan di sebelah bas adalah Rolls-Royce dan pemandunya.

“Lagipun, kereta itu baru dan Tuan Yang Terutama ingin meninggalkan stadium dengan Rolls-Royce,” kata Mourinho.