Luar Negara Berita

Mourinho Mahu Urus Kelab Yang Ada Cita-Cita Tinggi

Jose Mourinho berkata, kelab yang bakal mendapatkan beliau mestilah mempunyai satu struktur yang kuat bagi menampung permintaan bolasepak moden, di mana pemain memainkan peranan penting.

Jurulatih Portugis, yang dipecat oleh United berhasrat untuk kembali mengisi kerusi pengurus sebelum tamat musim depan tetapi berkata dia hanya akan menyertai kelab yang tidak mempunyai “konflik dalaman”.

Musim ketiga Mourinho di United dikuasai oleh laporan media mengenai pergaduhan beliau dan Paul Pogba, sebelum akhirnya beliau dipecat setelah tewas 0-3 ke atas Liverpool.

“Anda kini mempunyai generasi pemain yang bukan hanya pemain tetapi keseluruhan pakej,” kata pengurus berusia 56 tahun itu kepada Telegraph.

“Anda mempunyai pemain, keluarga, ejen, rombongan, pengarah komunikasi … Apabila anda mempunyai pemain, anda mempunyai semua gangguan ini.

“Dan jika tidak ada empati dalam struktur kelab, anda mendapat banyak percanggahan yang benar-benar sukar untuk bekerja.”

Beliau berkata destinasi seterusnya boleh menjadi projek jangka panjang.

“Jika ia sebuah kelab tanpa cita-cita saya tidak akan pergi,” katanya.

“Itulah permintaan kedua saya. Permintaan pertama saya adalah struktur kelab yang kuat. Saya mahu bekerjasama dengan orang yang saya cintai. Orang yang saya ingin bekerjasama, saya gembira untuk bekerjasama, dengan siapa saya berkongsi idea yang sama. “