Malaysia Berita

Negeri Sembilan Tagih Khidmat Norhafiz

Negeri Sembilan (NS) mengesahkan telah mendapatkan khidmat pemain berusia 38 tahun, Norhafiz Zamani Misbah. Pertahanan tengah itu akan menyertai NS bagi memperkuatkan pasukan dalam mengharungi kancah Liga Perdana yang bakal bermula bulan hadapan.

Perkara ini disahkan oleh pengurus pasukan, Mohd Khairolah Abdul Latif. Beliau menagih pengalaman Norhafiz yang pernah beraksi bersama Pahang dan Kelantan.

“Norhafiz yang pernah beraksi bersama Pahang, KL Plus dan Kelantan memeterai kontrak selama setahun dalam misi mengembalikan pasukan ke saingan Liga Super, musim depan,” katanya ketika dihubungi NSTP, hari ini.

Dalam pada masa yang sama, NS telah memuktamadkan 21 pemain yang akan beraksi bersama skuad NS dengan 10 daripada senarai pemain adalah anak kelahiran negeri tersebut.

“Bagi kuota import, kami mendapatkan khidmat pemain pertahanan, Matheus Fernandes Vila Real dari Brazil yang akan bergandingan bersama Norhafiz di posisi pertahanan.

“Pada masa sama, kami mendapatkan khidmat bekas pemain PDRM dan Kuantan FA, Shunsuke Nakatake dari Jepun yang akan memperkemaskan bahagian tengah,” katanya dengan baki dua pemain import akan ditentukan kemudian dan pasukan itu sedang menguji beberapa pemain lain.

NS yang bakal beraksi di Liga Perdana mensasarkan tempat kedua liga bagi menempah tempat ke Liga Super.