Malaysia Berita

KFA Ucap Selamat Maju Jaya Buat Akhyar, Akan Tetap Bawa Kes Ke Switzerland

Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) telah menutup pintu rundingan dengan mana-mana pihak dalam membincangkan isu Akhyar Rashid yang dikatakan menggunakan ‘pintu belakang’ dalam perpindahan beliau ke Johor Darul Ta’zim (JDT)

Sebaliknya, KFA telah membuat keputusan untuk membawa perkara itu kepada Mahkamah Timbang Tara untuk Sukan (CAS) di Switzerland secepat mungkin.

“Kita mengucapkan selamat maju jaya kepada Akhyar. Bagi saya dia boleh main dengan JDT tetapi proses undang-undang untuk membawa isu ini ke CAS di Switzerland, akan kita teruskan.

“Kita sudah menutup pintu rundingan untuk kes Akhyar berikutan ia sudah terlambat malah kita sekarang sudah di peringkat melantik peguam dan pihak mereka sedang mengkaji kes ini untuk difailkan, kita akan cuba bawa dalam masa terdekat,” kata Asmirul, menjawab cadangan Liga Bola Sepak Malaysia (MFL) untuk menyelesaikan isu Akhyar.

MFL berminat untuk mengadakan perbincangan dengan KFA bersama-sama dengan Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) untuk menyelesaikan perkara itu.

Namun, Asmirul mempersoalkan niat MFL untuk membincangkannya dengan KFA.

“Kita boleh duduk dan membincangkan mengenai perkara teknikal, tetapi tidak mengenai isu Akhyar,” katanya.