Liga Perdana Berita

Roy Keane bercakap tentang siapa yang dia fikir akan memenangi liga – Man City atau Arsenal

Perebutan kejuaraan dalam Liga Perdana benar-benar hangat sekarang dengan Liverpool, Arsenal dan Manchester City semuanya dalam gabungan.

Liverpool telah mengambil penerbangan sejak akhir-akhir ini, dengan anak buah Jurgen Klopp hanya tewas satu perlawanan setakat musim ini, Manchester City secara tidak biasa telah kehilangan lebih banyak mata ketika menentang Aston Villa pada hari Rabu, dan Arsenal menikmati kedudukan mereka di puncak liga.

Pada peringkat awal ini pastinya memerlukan keberanian atau kebodohan bagi sesiapa sahaja untuk meramalkan keputusan perlumbaan gelaran ini, dan legenda Man United Roy Keane lebih gembira untuk memberikan keputusannya mengenai situasi ini bercakap mengenai Stick to Football.

Pakar itu memberikan keputusannya tentang siapa yang akan memenangi liga dan masih menyokong juara bertahan City untuk meneruskan dan memenangi gelaran sekali lagi musim ini, walaupun prestasi buruk yang mereka tunjukkan sejak kebelakangan ini.

“Saya masih akan pergi bersama Man City, tetapi jika saya berada di kem Arsenal dan anda membandingkan skuad dengan musim lepas, anda akan lebih digalakkan tahun ini untuk Arsenal berbanding tahun lepas, tahun lepas saya tidak berganjak. City, tetapi tahun ini saya akan lebih berhati-hati tahun ini berbanding tahun lepas. Saya rasa Arsenal adalah skuad yang lebih kuat,” kata Keane.

City masih tanpa sebarang keraguan pasukan terbaik dalam liga pada hari mereka, tetapi jelas perlu meningkatkan beberapa gear tidak lama lagi jika mereka akan memenangi gelaran, setelah kini kehilangan mata dalam empat perlawanan berturut-turut. Jika kemerosotan itu berterusan, mereka mungkin mempunyai terlalu banyak jurang untuk menebus Arsenal dan Liverpool pada tahun baharu.

Tidak perlu dikatakan, Guardiola dan anak buahnya yang tidak kenal lelah telah membuktikan tanpa gagal pada beberapa kali bahawa City mampu secara tiba-tiba menghidupkan suis dan melenyapkan larian kemenangan gila mereka yang menyebabkan orang lain tercekik dalam laluan debu mereka.

Perlumbaan kejuaraan musim ini pastinya akan menjadi yang paling menarik.