Ligue 1 Berita

Kedudukan ‘gila’ Lionel Messi di bilik persalinan PSG didedahkan oleh Ander Herrera

Lionel Messi telah diberikan layanan bintang keutamaan apabila pemain Argentina itu diberikan penghormatan yang tinggi dan menikmati kedudukan “gila” di bilik persalinan Paris Saint-Germain, kata Ander Herrera.

Dalam sekelip mata tempoh dua tahun di Parc des Princes telah pun berakhir untuk pemenang Ballon d’Or tujuh kali, dengan keputusan untuk tidak menyambung kontraknya untuk satu penggal lagi. Messi akan berundur sebagai ejen bebas, dengan ketegangan untuk kembali sensasi ke Camp Nou yang tidak menentu.

Tidak menikmati tahun pertamanya dan suku akhir kempen keduanya di kelab Parc des Princes, ikon Argentina itu terpaksa bersabar dengan ultras Paris yang tidak menghargainya menentangnya, tetapi Herrera berkata rakan sepasukan legenda Amerika Selatan itu dan semua yang berada di belakang. adegan di PSG menganggap satu penghormatan untuk bekerja dengan pemain hebat sepanjang zaman.

Pemain tengah antarabangsa Sepanyol, Herrera telah meninggalkan ibu kota Perancis untuk Kelab Athletic pada musim panas 2022, dan memberitahu ESPN:

“Saya mempunyai masa yang hebat di Paris. Ianya menyeronokkan. Saya banyak berkumpul dengan Leo Paredes, dengan Angel Di Maria, dengan Leo Messi – juga kerana pasangan kami bergaul baik dan kami banyak berkumpul, kami makan, kami ketawa.

“Neymar juga seorang budak lelaki yang sangat ceria, satu fenomena, dan Marco [Verratti] – tidak ada orang di dunia ini yang bercakap buruk tentang dia sebagai seorang pemain bola sepak dan sebagai seorang lelaki. Dan hakikatnya ialah saya mempunyai masa yang hebat. Saya tiba di sana dari Manchester, di mana saya pernah bersama [Zlatan] Ibrahimovic, dengan [Paul] Pogba, dengan [Wayne] Rooney, dan tiba-tiba mendapati diri anda berada dalam bilik persalinan seperti ini dari tempat lain boleh menjadi sukar. Tetapi ia menjadi perkara biasa.

“Terdapat rasa hormat yang besar untuk Leo. Dia menghormati semua orang kerana Leo adalah sesuatu yang lain, dia unik dalam sejarah, seorang lelaki yang mempunyai tujuh Ballon d’Or. Cara dia berkelakuan, hormat yang dia melayan semua orang di kelab, gila.”

Herrera melontarkan lirik pada kualiti kepimpinan pemenang Piala Dunia 2022 yang telah dia habiskan selama setahun bermain bersama di Paris:

“Messi tidak perlu membuat anda merasainya, ada orang yang memimpin melalui teladan, dengan cara mereka bertindak dan mengembangkan diri. Dan Leo adalah salah seorang daripada pemimpin senyap itu, yang tidak perlu bercakap banyak untuk mengetahui apa yang anda perlu berikan atau mengapa dia adalah yang penting dalam pasukan.”

Walaupun menjadi pemenang dua kali kejuaraan Ligue 1, kapten Argentina itu terpaksa mengharungi ejekan pada penghujung tempoh perkhidmatannya di kelab Paris itu, dan Herrera cuba menjelaskan mengapa peminat yang menuntut menjadi bermusuhan dengan pemain yang dijangkakan ramai untuk dipuji. sebaliknya sebagai hero.

Herrera berkata mengenai wisel itu: “Akhirnya, orang yang bersiul ialah orang yang membayar langganannya dan anda berhak berbuat demikian. [Tetapi] Ia mengejutkan saya, saya telah bersamanya selama setahun dan dia adalah yang terbaik yang saya lihat dalam hidup saya sebagai pemain dan sebagai lelaki, kerana cara dia bertindak setiap hari. Saya mengaguminya dari dahulu, dan selepas bermain dengannya saya lebih mengaguminya.

“Sudah tentu ia mengejutkan, tetapi Paris adalah tempat istimewa untuk merasai pengalaman dari dalam: permintaannya sangat tinggi, rasanya anda tidak pernah melakukan yang mencukupi. Saya fikir ia adalah satu-satunya pasukan di Eropah di mana musim di mana anda tidak Memenangi Liga Juara-Juara dianggap sebagai kegagalan.”

Messi kini dalam proses menimbang pilihannya walaupun dia memutuskan hubungannya dengan PSG, dengan pemain berusia 35 tahun itu sentiasa dikaitkan dengan Al Ittihad Arab Saudi, kelab MLS David Beckham serta juara La Liga Barca.