Piala FA Berita

Jurgen Klopp menolak pergerakan pasaran perpindahan selepas tersingkir dari Piala FA di Brighton

Pengurus Liverpool Jurgen Klopp berkata pasukan Reds telah menolak aktiviti pasaran perpindahan untuk menghidupkan semula kempen mereka yang sakit selepas kekalahan 2-1 kepada Brighton di Amex pada hari Ahad.

Dengan kekalahan ini pasukan Klopp kini terkeluar daripada Piala FA. Ketika ini berada di tangga kesembilan dalam Liga Perdana dan telah pun tewas dalam Piala Carabao, satu-satunya harapan The Reds untuk merangkul kejuaraan sekarang ialah Liga Juara-Juara dan mereka berdepan keputusan seri yang sukar menentang penyandang juara Real Madrid dalam pusingan 16 terakhir.

Ketika ditanya selepas perlawanan sama ada Liverpool akan mencari untuk membawa masuk mana-mana pemain baharu sebelum jendela perpindahan ditutup pada hari Selasa, Klopp berkata: “Tiada apa-apa yang akan berlaku dalam jendela perpindahan ini, tidak sama sekali. Semuanya baik dengan skuad ini.”

Ini bukan satu-satunya kekalahan The Reds kepada Brighton musim ini kerana mereka baru-baru ini tewas dalam perlawanan Liga Perdana Inggeris 3-0 di Brighton dalam Liga Perdana.

“Ia jelas permainan yang berbeza sama sekali dengan perlawanan terakhir yang kami mainkan di sini dan saya tidak akan mendapat pujian daripada rakan sekerja saya. Tetapi jelas sekali, kami tidak datang ke sini untuk bermain sedikit lebih baik tetapi kami melakukannya dan kami mahu lalui dan itu tidak berlaku,” kata Klopp kepada beIN SPORTS.

“Dan jika anda tidak dapat meneruskannya, anda mahu mengadakan satu lagi perlawanan dan ia tidak berlaku kerana gol lewat. Permainan itu jelas berbeza sama sekali dengan perlawanan yang kami mainkan beberapa minggu lalu di sini.”

“Ia adalah lebih rumit untuk Brighton, kami mempunyai lebih banyak situasi kami sendiri, menjaringkan gol hebat. Situasi yang baik pada separuh masa pertama. Sekali lagi, memberikan terlalu banyak bola mudah di tempat lawan di mana mereka boleh melakukan serangan balas. Mereka sebenarnya berada di separuh masa pertama. situasi terbaik yang mereka ada apabila kami memberi mereka bola tanpa perlu.

“Dan kemudian mereka menjaringkan dua gol daripada bola mati yang sangat sukar untuk diterima. Mereka melakukannya dan jadi kami tidak pergi tahun ini ke pusingan seterusnya.”