Liga Perdana Berita

Penyerang Borussia Dortmund dilaporkan membelanjakan setengah juta euro sebagai hadiah sebelum berpindah ke Man City

Penyerang hebat Borussia Dortmund, Erling Haaland menyerahkan berpuluh-puluh jam tangan mahal kepada rakan sepasukan dan kakitangan kelab – dilaporkan bernilai kira-kira setengah juta euro – sebagai perpisahan.

Pemain antarabangsa Norway itu bersedia untuk menyertai Manchester City pada penghujung musim selepas dua setengah tahun bersama gergasi Bundesliga itu, tempoh di mana dia telah menjaringkan 86 gol dalam 89 penampilan.

Salah seorang penembak paling klinikal di Eropah, bekas penyerang Red Bull Salzburg telah pun memberi penghormatan kepada penyokong selepas perlawanan terakhirnya.

Akhbar Bild Jerman berkata pada hari Jumaat Haaland telah memberikan setiap seorang daripada 33 rakan sepasukannya serta kakitangan kejurulatihan sekeping masa mewah bernilai sebanyak 15,000 euro setiap satu.

Kakitangan kelab, termasuk kakitangan perubatan dan sokongan, turut menerima jam tangan, bernilai sehingga 7,000 euro setiap satu menurut akhbar itu.

Penyerang prolifik berusia 21 tahun itu bersetuju untuk menyertai City awal bulan ini dalam perjanjian berbilang tahun yang dilaporkan boleh melebihi 300 juta euro, termasuk gaji, yuran ejen dan bonus.