Liga Perdana Berita

Chelsea akan menyaingi Manchester City untuk menandatangani Jack Grealish dari Villa

Tidak mengejutkan, Chelsea telah menunjukkan “minat konkrit” mereka untuk menandatangani bintang England, Jack Grealish, walaupun persaingan sengit dari Manchester City, menurut sebuah laporan di England.

Football Insider melaporkan bahawa Chelsea ingin serius bersaing dengan  juara Liga Perdana untuk menandatangani kapten dan jimat Aston Villa yang ikonik, dengan artikel yang sama menyatakan bahawa pemilik Chelsea, Roman Abramovich, telah menjelaskan bahawa dia bersedia membelnjakan besar untuk menandatangani pemain Grealish dan pemain besar lain pada musim panas ini.

Laporan itu terus mengatakan bahawa Manchester City cenderung merasa terancam oleh minat kelab barat daya London memandangkan Chelsea mempunyai sumber daya yang besar.

Nampaknya Aston Villa kini bersiap sedia untuk keberangkatan Grealish di jendela perpindahan musim panas 2021 memandangkan pasukan Birmingham telah menyelesaikan kesepakatan rekod kelab untuk pemain tengah Norwich City, Emiliano Buendia.

Berita juga datang bahawa Aston Villa mengejar pemain tengah Southampton, James Ward-Prowse dan playmaker Arsenal, Emile Smith-Rowe sebagai pengganti untuk Grealish.

Kapten Villa meletakkan bantuan untuk kemenangan Raheem Sterling dalam kemenangan 1-0 England ke atas Republik Czech dalam perlawanan akhir peringkat kumpulan Euro 2020 pada Selasa malam.