Liga Perdana Berita

Jurgen Klopp memberikan keputusannya mengenai Leeds United setelah menang menentang Manchester City

Pengurus Liverpool Jurgen Klopp telah mengatakan di laman web rasmi kelab bahawa kemenangan menentang Leeds United di Elland Road sama sekali tidak akan menjadi tugas yang mudah.

Klopp mengatakan bahawa dalam kemenangan mereka ke atas Manchester City pada hari Sabtu petang, Leeds menunjukkan betapa sukarnya mereka akan ditewaskan ketika pasukan Marcelo Bielsa menang 2-1 menentang City di Stadium Etihad.

Liverpool mengalahkan Leeds dari rumah di Elland Road di Liga Perdana pada 19 April, dan Klopp berpendapat bahawa kemenangan menentang pasukan Whites tidak akan senang dicapaikan.

Klopp memberitahu laman web rasmi Liverpool:

“Kami mempunyai Real Madrid, tentu saja, tetapi kemudian di liga, kami bermain Leeds dan saya fikir setiap orang yang melihat mereka bertarung menentang Man City hari ini tahu bahawa ia bukan berjalan-jalan di taman.

“Ini akan menjadi sukar; Saya rasa mereka mendahului dalam semua statistik fizikal dalam liga, jadi itu bermakna jika anda ingin mendapatkan sesuatu di sana anda harus banyak melakukan dan itulah yang akan kami lakukan.”

Leeds memberi Liverpool satu pertembungan yang sukar ketika kedua-dua pasukan bertemu di Anfield pada awal musim, dan Leeds akan menyukarkan kemenangan untuk pasukan Klopp kali ini juga.

City menumpukan tekanan pada Leeds, terutama pada babak kedua, tetapi pasukan Bielsa bertahan dengan baik dan kemudian mengasak pasukan Pep Guardiola.