LaLiga Berita

Peminat Barcelona akan menyukai gosip Neymar-Messi yang menggegarkan lagi

Spekulasi kuat bertambah tentang masa depan Lionel Messi dengan kebanyakan laporan berdasarkan anggapan bahawa dia akhirnya akan meninggalkan Barcelona dan bergabung dengan pasukan Ligue 1 atau Liga Perdana Inggeris untuk bersatu kembali dengan rakan lama.

Namun banyak yang dapat berubah dalam beberapa bulan yang singkat, dengan sekarang mungkin presiden baru yang akrab dengan kepandaian dan rekod prestasi yang terbukti membantu menimbang skala untuk memihak kepada Barcelone untuk jimat itu.

Selain itu, kemungkinan juga jurulatih baru selepas pemecatan Setien menarik beberapa ekor arnab dari beg ilmu sihirnya untuk mengubah keadaan di atas padang untuk Blaugrana, meletakkan harapan di hati penyokong dan Messi.

Mereka masih mempunyai peluang nyata untuk memenangi La Liga dan juga meninjau kembali situasi di mana pemain muda dipromosikan ke pasukan pertama dan membuat perbezaan yang nyata, sehingga masa depan memang kelihatan penuh harapan lagi.

Sekiranya atas sebab apa pun jimat Barca akan meninggalkan Camp Nou untuk menuju ke PSG, itu kerana sokongan kewangan mereka dan kehadiran Neymar, tetapi kemas kini terbaru sekarang menandakan sesuatu yang sangat berbeza, yang menunjukkan bahawa Neymar kini tidak akan menandatangani kontrak baru kerana dia mempunyai perasaan bahawa Messi tidak akan bergabung dengannya di Perancis, sementara situasinya menjadi lebih menarik kerana kontraknya berakhir pada tahun 2022.

Ini bermakna musim panas ini adalah peluang terakhir mereka untuk menjual pemain Brazil itu dengan bayaran yang besar jika kontraknya tidak diteruskan, dan itu bahkan dapat membuka prospek pertemuan semula di Nou Camp untuk Messi dan Neymar.

Tidak ada yang dapat disahkan pada masa ini, tetapi tiba-tiba perasaannya adalah bahawa Messi tidak akan pergi ke mana-mana.