LaLiga Berita

Messi sekali lagi menerajui kemenangan Barcelona

Respons segera diperlukan dari pasukan Barcelona dan sekali lagi tiba ketika Blaugrana meraih ketiga-tiga mata menentang Elche malam tadi, mencatat kemenangan 3-0 yang dominan sekali lagi di sayap jimat Lionel Messi.

Surat khabar Sepanyol sekali lagi optimis dan kuat dengan harapan bahawa Ronald Koeman dapat sekali lagi menunjukkan beberapa tanda kehidupan, dengan Mundo Deportivo mengatakan bahawa ada gol dan ada liga, menunjukkan perlumbaan gelaran belum berakhir untuk Blaugrana.

Dengan dua gol terbarunya, kedua-duanya di jaringkan pada babak kedua, Messi kini sekali lagi menjadi pemimpin Pichichi di La Liga. Pemain Argentina itu mencetak 18 gol, dua lebih banyak berbanding Luis Suárez di tempat kedua, bekas rakannya di Barca walaupun masih ada jalan yang panjang kerana kedua-dua pasukan Madrid masih belum memainkan permainan mereka.

Penyokong Barca memang kian berharap dapat melihat lebih banyak kebangkitan ini dalam masa terdekat. Jangkauan panjang atau tidak, sekurang-kurangnya masih ada tanda-tanda liga akan berlangsung untuk Messi dan anak-anak buahnya, seperti yang dinyatakan oleh akhbar itu.

SPORT, sebaliknya, bercakap mengenai Messi secara khusus, yang dapat difahami.

Dalam perlawanan yang sukar melawan Elche, yang boleh menjadi lawan yang janggal, Messi kembali bangkit dan memastikan kemenangan pada malam itu untuk memastikan dengan kemenangan ini bahawa Barcelona kini berada di tangga ketiga di tangga teratas.

Permainan besar kini menanti gergasi Catalan dengan yang seterusnya menentang Sevilla.