LaLiga Berita

“Mengapa Zidane dipersoalkan? Sekarang adalah masa untuk mempercayainya!” – Iker Casillas

Dalam wawancara terpisah dengan El Laguero dan AS, bekas kapten Real Madrid, Iker Casillas – boleh dikatakan penjaga gol terhebat dalam sejarah Los Blancos – memberikan sokongan tanpa batas kepada Zinedine Zidane sambil mendesak kelab itu untuk mendapatkan pembaharuan kontrak Sergio Ramos.

Casillas bercakap dengan stesen radio Sepanyol, El Laguero, untuk membincangkan keadaan semasa mengenai dua bekas rakan sepasukannya, Zinedine Zidane dan Sergio Ramos. Dia secara terang-terangan menentang maklumat balas negatif semasa mengenai pengurus Real Madrid, mengabaikan tuntutan bahawa Zidane harus diganti.

“Saya tidak faham mengapa Zidane disoal siasat, sekarang adalah masa di mana anda harus lebih mempercayainya,” kata bekas penjaga gol itu kepada El Laguero.

Sentimen itu serupa dengan perasaan yang dibuat pada awal hari setelah wawancara dengan AS, di mana sekali lagi Casillas tegas dalam mempertahankan Zidane.

“Zizou adalah jurulatih yang hebat. Dia adalah kawan baik dan akan melakukan segala kemungkinan untuk mengangkat Madrid setinggi mungkin. Anda tidak boleh hidup di masa lalu tetapi dia mendapat hak untuk kita mempercayai dia. ”

Kenyataan terakhir Casillas pada hari itu adalah berkaitan dengan Sergio Ramos dan pembaharuan kontraknya. Ketika ditanya mengenai kemungkinan pemergian El Laguero, Casillas mengeluarkan satu pernyataan seterusnya:

“Yang terbaik harus ada di Real Madrid, dan Sergio Ramos adalah.”

Bulan berikutnya harus menunjukkan jalan yang akan diambilkan oleh kapten Madrid dan jurulatih Madrid.

Rundingan pembaharuan Sergio Ramos semestinya muktamad sebelum Januari, yang akan menghalangnya daripada bercakap dengan kelab lain.

Bagi Zidane, dia mempunyai dua perlawanan besar di depannya, termasuk perlawanan penentu nasib Liga Juara-Juara berlawan Borussia Monchengladbach pada perlawanan akhir peringkat kumpulan.