Bundesliga Berita

Penyerang Borussia Dortmund, Erling Haaland dikeluarkan dari kelab di Norway

Penyerang Borussia Dortmund, Erling Haaland sekali lagi menjadi tajuk utama bukan kerana prestasi penjaringan golnya yang luar biasa di lapangan tetapi kerana dibuang dari kelab malam di Norway hujung minggu ini.

Pemain berusia 19 tahun itu kini mengambil cuti rehat setelah musim Bortesliga Dortmund berakhir bulan lalu. Pada awal pagi hari Ahad, sebuah video yang diedarkan mengenai Haaland ditolak keluar dari pintu sebuah kelab malam oleh pihak keselamatan. Difahamkan bahawapenyerang Dortmund diusir kerana melepaskan mercun pesta di dalam venue.

Haaland sedang menghabiskan masa dengan ayahnya, Alfe-Inge, di Norway minggu ini. Selepas kejadian di kelab malam, ayahnya mengejeknya kerana kejadian itu, dengan mengatakan,

“Ayo Harland, kembalilah ke latihan – kehidupan malam bandar besar bukan untuk anda!”

Haaland telah berjaya bermain dengan penuh kecemerlangan di Borussia Dortmund sejak menolak perpindahan ke Manchester United pada jendela perpindahan Januari dan memilih untuk bergabung dengan Dortmund sebagai gantinya. Penyerang itu telah menjaringkan 16 gol dalam 18 penampilan dan menjadi pemain pertama dalam sejarah Bundesliga yang menjaringkan hatrik pada penampilan sulungnya setelah muncul sebagai pemain gantian.