Serie A Berita

Percubaan Cristiano Ronaldo untuk “jatuh jauh kebelakang seperti Lionel Messi” menentang AC Milan menggagal dengan besar-besaran

Cristiano Ronaldo melakukan percubaan untuk meniru saingan lamanya dan “jatuh jauh seperti Lionel Messi” untuk Juventus menentang AC Milan tetapi taktik itu mengakibatkan Milan menang.

Pada peringkat awal pertandingan, ketika kembali ke kebuntuan 2-2, Ronaldo memutuskan untuk mencuba dan mendapatkan genggaman permainan dan mengubah taktiknya dan berusaha melakukan angka Messi tetapi dengan hasil yang buruk. Pemimpin Serie A mengalami kekalahan mengejut 4-2 malam tadi.

Dengan malangnya, hantaran pertamanya terkena bahagian belakang tumit rakan sepasukan dan percubaan keduanya berjaya disekat ketika Milan melakukan serangan balas.

Dalam beberapa saat dari percubaan taktik Ronaldo bermain seperti Messi, pemain Milan Rafael Leao telah meletakkan pasukannya 3-2 di depan dan meninggalkan pemenang Ballon d’Or lima kali itu dengan tertanya-tanya apa yang salah.

Percubaan Ronaldo untuk menjadi pencipta aksi dengan cepat mengundang perbandingan dengan peranan pesaing lama Messi selama ini bermain dengan baik di Barcelona, di mana pemain Argentina itu kerap turun ke lini tengah untuk mendapatkan bola lebih banyak dan mengerjakan sihirnya, sesuatu yang difikirkan peminat Ronaldo ingin mencuba.

Ronaldo berjaya menjaringkan gol dalam kekalahan itu, tetapi gol yang menonjol pada malam itu datang dari rakan sepasukan Adrien Rabiot.

Pemain tengah itu memenangi bola pada separuh masa, menolak pemain lawan sebelum melewati yang lain. Dia kemudian melarikan seperti kilat melalui garis belakang Milan sebelum melepaskan tendangan kaki kiri yang tersekat melewati Gianluigi Donnarumma ke gawang.

Itu adalah gol pertama pemain Perancis untuk Juve dan tentunya bukan cara yang buruk untuk membuka akaun seseorang.

Walaupun pasukan Maurizio Sarri memimpin sebahagian besar permainan, mantra sensasi lima minit menyaksikan Milan ketinggalan 3-2.

Hantaran Zlatan Ibrahimovic memulakan kemunculan semula sebelum Franck Kessie dan Leo masing-masing menjaringkan gol dalam satu minit antara satu sama lain.

Ante Rebic menambah sepuluh minit keempat dari masa untuk mengesahkan kemenangan buat pasukan Stefano Pioli.

Kekalahan itu adalah yang keempat Juventus musim di Serie A ketika mereka mencari gelaran liga kesembilan berturut-turut.