Kolum Eropah

[VIDEO] Sarri kagum dengan gol Ronaldo

Pengendali utama Juventus, Maurizio Sarri ternyata kagum dengan gol tandukan Cristiano Ronaldo ketika anak buahnya menewaskan Sampdoria 2-1 pada perlawanan Serie A Itali semalam. Lonjakan luar biasa yang dilakukan bintang Portugal itu mendapat liputan luas di seluruh dunia.

Gol yang dijaringkan Ronaldo itu juga berjaya melonjakkan Juventus ke puncak liga dengan pungutan 42 mata, tiga mata di hadapan Inter Milan yang berbaki kurang satu perlawanan. 

Sarri menyifatkan gol yang dihasilkan Ronaldo itu mempunyai persamaan dengan gol yang dihasilkan oleh Paulo Dybala. Dua pemain ini sentiasa melakukan perkara yang tidak dijangka. Kedua-dua pemain menjaringkan gol yang menakjubkan.

‘’Bagi gol (Ronaldo) itu, saya rasa dia melonjak di udara dengan masa yang agak lama sebelum melakukan tandukan ke arah gol. Teknik yang begitu menakjubkan dan luar biasa’’, ujar Sarri.

Terdahulu, Juventus dipaksa untuk berhempas pulas sebelum meraih tiga mata penuh dalam aksi menentang Sampdoria. Dua gol pada separuh masa pertama oleh Paulo Dybala dan Cristiano Ronaldo sudah cukup untuk memberikan kemenangan mutlak dan kegembiraan kepada penyokong pasukan pelawat.