Luar Negara Berita

Keylor Navas kecewa diminta tinggalkan Los Blancos

Keylor Navas akhirnya akan dilepaskan oleh Santiago Bernabeu pada musim panas ini selepas beliau diberitahu oleh pengurusan Real Madrid bahawa pemain antarabangsa Costa Rica ini tiada dalam perancangan Zidane untuk musim hadapan.

Oleh itu, beliau telah diminta untuk mencari kelab baharu bagi mencapai jalan keluar yang baik antara beliau dan kelab.

Laporan yang dikeluarkan oleh Marca menyebut bahawa Zidane telah memberitahu Navas sejak minggu lalu lagi ketika pertemuan dua mata antara pemain tersebut dengan jurulatih kelahiran Perancis tersebut.

Marca turut melaporkan bahawa Navas berasa sangat kecewa kerana beliau percaya bahawa beliau mampu untuk melawan Thibaut Courtois untuk posisi nombor satu Real Madrid.

(Photo by Lukas Schulze – UEFA/UEFA via Getty Images)

Jurulatih Perancis tersebut seperti tiada pilihan selain daripada melihat Navas pergi kerna keputusan telah di buat oleh ahli lembaga pengarah Real Madrid dan mereka lebih memilih Courtois berbanding Navas.

Ini bermakna, pertemuan dengan Real Betis pada aksi akhir musim ini merupakan penampilan terakhir Navas dalam jersi Los Blancos.

Sekurang-kurangnya, Navas boleh keluar daripada Real Madrid dengan bangga apabila mengutip tiga kejuaraan Liga Juara-Juara, satu gelaran La Liga, tiga Piala Dunia Kelab dan tiga Piala Eropah.