Berita Asian Cup

Setiap Perlawanan Adalah Sukar Dan Kami Bersedia Untuk Itu – Hajime Moriyasu

Hajime Moriyasu mahu pasukan Jepun menunjukkan aksi bersemangat pada pertemuan separuh akhir Piala AFC 2019 menentang Iran di Stadium Hazza bin Zayed Al Ain pada hari ini.

Jepun mempunyai beberapa keputusan yang menyaksikan mereka mencapai pusingan terakhir kejohanan dengan rekod sempurna lima kemenangan dan bekas jurulatih Sanfrecce Hiroshima telah meminta anak buahnya turun dengan semangat yang sama ketika turun menentang anak buah Carlos Queiroz.

“Apabila kami sampai ke kejohanan ini, kami sudah tahu setiap perlawanan sukar dan kami bersedia untuk itu,” katanya. “Kami bukan pasukan yang sempurna dan kami bukan pasukan yang matang, jadi kami berkembang dalam setiap permainan yang kami mainkan.

“Dalam setiap perlawanan, para pemain belajar dan mendapat keputusan dan bergerak ke langkah seterusnya. Memenangi dengan margin kecil adalah penting kerana kemenangan adalah penting tidak kira bagaimana kita bermain.

“Pemain tahu bahawa kami bermain dengan kegigihan dan mereka cuba setiap kali untuk menyatakan cara pasukan kami. Saya mahu mereka melakukan perkara yang sama esok, untuk bermain agresif dan diharapkan mendapat kemenangan. ”

Beliau juga mengulas lanjut pasukan Iran yang konsisten sepanjang kempen ini berlangsung.

“Iran adalah pasukan kelas atas, baik di Asia dan di peringkat FIFA dan menunjukkan di Piala Asia,” katanya. “Kami menghormati setiap lawan, tetapi ini mengenai bagaimana kami menyuarakan bola sepak kami sendiri dan sangat berkualiti dan akan menjadi sama esok. Untuk menang, kami akan bermain agresif dan saya mahu pemain melakukan yang terbaik di padang.

“Bola sepak adalah permainan tentang tujuan meledakkan gol, tapi sebelum itu anda harus memenangkan bola dan saya ingin pemain saya menunjukkan semangat kuat mereka di sekitar bola dan memenangkan bola. Selepas itu, kami mahu memainkan kedua-duanya menyerang dan bertahan. ”

Sumber : the-afc.com