LaLiga Berita

Xavi Hernandez tentang sekembalinya Messi ke Camp Nou

Bos Barca, Xavi Hernandez, telah memberi pandangannya tentang spekulasi mengenai kepulangan bekas rakan sepasukannya Lionel Messi dari Parc des Princes.

Bertindak balas dengan penuh semangat terhadap dakwaan yang mengaitkan Lionel Messi dengan kepulangan ke Barcelona menjelang El Clasico Ahad ini, jurulatih berusia 42 tahun itu dengan gembira membuka pintu untuk kepulangan pemain terhebat Barca, seterusnya menyemarakkan laporan bahawa pemain berusia 34 tahun itu. superstar mungkin dalam perjalanan keluar dari Paris Saint-Germain pada musim panas ini.

Presiden La Liga Javier Tebas baru-baru ini membayangkan bahawa dia ingin melihat Lionel Messi kembali ke liga selepas superstar Argentina itu mengejutkan dunia musim panas lalu dengan meninggalkan Barcelona untuk PSG selepas pasukannya gagal memenuhi keperluan kewangan La Liga.

Bagaimanapun, sehingga kini, Messi mengalami sedikit kesukaran untuk menyesuaikan diri dengan kehidupan di Perancis, hanya menjaringkan tujuh gol dalam 26 penampilan. Kesusahannya bertambah buruk apabila penyerang terkenal itu baru-baru ini mendapat perhatian yang lebih intensif berikutan penyingkiran PSG daripada Liga Juara-Juara oleh Real Madrid, menyebabkan banyak laporan baru-baru ini dikatakan mendakwa bahawa La Pulgar sengsara di kelab ibu kota Paris itu dan boleh pergi pada penghujung perlawanan. musim dengan kembali ke Barcelona dikhabarkan berada dalam fikirannya.

Menjelang El Clasiso Ahad ini, Xavi telah disoal mengenai subjek potensi Messi kembali dan bos Barcelona itu cepat-cepat mengakui bahawa dia ingin bersatu semula dengan bekas rakan sepasukannya. Bercakap kepada akhbar, beliau berkata:

“Dia adalah yang terbaik dalam sejarah dan dia akan sentiasa dialu-alukan di Barcelona.

“Selagi saya menjadi jurulatih, tidak mengapa jika dia mahu datang ke sini setiap hari. Saya rasa kita berhutang dengannya banyak.

“Dia mempunyai kontrak dengan PSG dan tidak banyak yang boleh kami katakan. Seperti sama ada dia mahu datang ke sini setiap hari untuk menonton sesi latihan dan bercakap dengan jurulatih. Apa yang dia berikan kepada kami tidak ternilai.”