Luar Negara Berita

Kehangatan Liga Juara-Juara kian terasa

Peringkat kumpulan Liga Juara-Juara 2019/20 akan ditentukan pada Khamis ini, 29 Ogos, dengan melibatkan 32 pasukan yang akan dibahagikan kepada lapan kumpulan.

Barcelona, ​​Real Madrid, Atletico Madrid, Valencia, Liverpool, Chelsea, Manchester City, Tottenham, Juventus, Napoli, Inter, Atalanta, Bayern Munich, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, RB Leipzig, Lokomotiv Moscow, Benfica, Shakhtar Donetsk, Genk, Galatasaray dan RB Salzburg telah mengesahkan tempat mereka dalam majlis undian nanti.

Enam lagi pasukan akan dimasukkan selepas tamat perlawanan kedua play off Liga Juara-Juara, yang akan berlangsung pada hari Selasa dan Rabu.

Pasukan akan dibahagikan kepada empat balang yang akan ditentukan sama ada oleh jumlah mata yang terkumpul dalam lima tahun sebelum ini.

Hanya balang pertama yang akan mendapat tempat setakat ini, dengan juara bertahan Liga Juara-Juara dan Liga Europa bersama-sama dengan juara liga bakal mengetuai setiap kumpulan.

Oleh itu, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Juventus, Bayern Munich, Barcelona, ​​PSG dan Zenit sudah mendapat slot mereka.