Malaysia Berita

Liverpool jalin kerjasama dengan Al-Ikhsan

Liverpool FC telah bergabung dengan jenama sukan terbesar Malaysia, Al-Ikhsan Sports, dalam kerjasama baru yang membolehkan lebih ramai peminat di rantau Asia mendapatkan barangan rasmi kelab.

Perjanjian itu akan menyaksikan kelab dan Al-Ikhsan bekerjasama untuk membuka lebih daripada 55 premis jualan di seluruh Malaysia, bersama-sama dengan kios di pusat membeli-belah dan laman web e-dagang khusus untuk rantau ini.

Mike Cox, pengarah barang dagangan LFC, berkata: “Kami gembira untuk mengalu-alukan Al-Ikhsan untuk bola sepak global dalam keluarga kami. Perkongsian seperti ini sangat penting kepada kelab untuk memastikan kita dapat menjangkau semua penyokong kami yang berpusat di seluruh dunia, bukan hanya di Liverpool.

“Hubungan baru kami dengan Al-Ikhsan akan memberikan nilai yang sangat besar kepada kelab ini kerana kami terus mengembangkan operasi runcit kami di Malaysia dan kawasan sekitarnya, jadi peminat kami boleh membeli pelbagai barangan rasmi kami dan merasakan lebih dekat dengan kelab kegemaran mereka.”

Vach Pillutla, Ketua Pegawai Eksekutif Sukan Al-Ikhsan, berkata: “Kami sangat gembira untuk bekerjasama dengan Liverpool FC untuk lebih dekat dengan peminat dan peminat bola sepak di seluruh negara.

“EPL adalah liga bola sepak yang paling popular di Malaysia dan Liverpool FC adalah salah satu daripada kelab yang paling diikuti. Malaysia adalah antara yang tertinggi apabila ia melibatkan tahap pertandingan bola sepak di peringkat global.

“Kami yakin hubungan ini akan mengukuhkan jenama LFC dalam minda dan hati penyokong. Hubungan ini amat penting bagi kami sejak pengasas kami, Tuan Haji Ali Hassan, telah menjadi peminat LFC sepanjang hayat. “