Luar Negara Berita

Ryan Giggs Berpuas Hati Dengan Persembahan Anak Buah

Ryan Giggs berkata terdapat banyak perkara “gembira” selepas Wales menjaringkan gol kemenangan di saat akhir perlawanan untuk menewaskan Trinidad dan Tobago 1-0 dalam perlawanan persahabatan.

Ben Woodburn menjaringkan gol kemenangan pada minit ke-91 untuk memberikan Wales kemenangan sebelum bertemu Slovakia pada Kelayakan Eropah pada Ahad nanti.

Pasukan yang dibarisi oleh pemain muda membuatkan Giggs gemberi dengan apa yang dilihatnya di Wrexham.

“Mereka melakukan [akhirnya mencari jalan] dan ia adalah kualiti yang hebat,” katanya kepada Sky Sports.

(Photo by James Williamson – AMA/Getty Images)

“Saya fikir terdapat beberapa perkara yang sangat baik pada babak pertama dan kedua, Trinidad dan Tobago menjadikannya sangat sukar apabila banyak duduk di kawasan mereka dan menunggu untuk menyerang balas.

“Tetapi secara keseluruhannya, saya sangat gembira. Terdapat beberapa debut dan Woody (Ben Woodburn) mendapat gol pada akhirnya jadi saya gembira.

“Kemenangan memberi anda perasaan yang lebih baik, dan untuk menjaringkan gol lewat, jika pasukan mempunyai sifat seperti ini, ia hebat dan itu yang saya katakan kepada pemain.”

Wales mensasarkan untuk melayakkan diri ke Kejohanan Eropah buat kali kedua selepas berjaya mara ke separuh akhir dalam penampilan pertama mereka tiga tahun lalu di Perancis.

Bercakap mengenai perlawanan Ahad ini, Giggs menambah: “Ia memberi anda perasaan yang baik pada hari Ahad.”