Liga Perdana Berita

Cristiano Ronaldo dan situasi Man Utdnya selepas perpindahan hari tarikh akhir meledak

Dua bulan selepas memaklumkan kepada Erik ten Hag dan hierarki kelab bahawa dia mahu pergi untuk menyertai kelab yang menawarkan peluang bola sepak Liga Juara-Juara, Cristiano Ronaldo tidak mempunyai pilihan selain melepaskan hasratnya untuk meninggalkan Manchester United selepas gagal memeterai pemindahan pada hari tarikh akhir.

Dan Ronaldo yang diharapkan dihukum kini dikatakan ‘bermotivasi’ untuk membantu United mengharungi musim yang berjaya selepas gagal mendapatkan perpindahan hari tarikh akhir ke AC Milan dalam Serie A.

Hanya dua bulan lalu megastar berusia 37 tahun itu tidak sabar untuk keluar tetapi kini disahkan dia pasti akan kekal sebagai Red Devil sekurang-kurangnya sehingga Januari. selepas jendela perpindahan melemahkan harapannya.

Kilauan harapan terakhirnya pada jam kesebelas datang dari San Siro, dengan MEN melaporkan bahawa teori telah muncul bahawa Milan boleh membuat langkah untuk Legenda United jika mereka kehilangan Rafael Leao, yang dijangka menyertai Chelsea. Bagaimanapun, penyerang berusia 23 tahun itu – secara kebetulan rakan sepasukan Ronaldo di peringkat antarabangsa untuk Portugal – agak terlalu mahal untuk The Blues kerana AC telah meletakkan tanda harga £130 juta yang terlalu tinggi di atas kepala Leao.

Dengan rundingan yang cepat dibatalkan, Milan tidak lagi perlu menyediakan pengganti untuk Leao dan Ronaldo sekali lagi ditinggalkan tanpa pelamar selepas mengalami penolakan daripada Chelsea, Bayern Munich, Atletico Madrid dan Napoli sebelum ini.

Sebenarnya sukar untuk membayangkan bagaimana seseorang yang mempunyai ego besar bintang Portugal itu boleh menangani penolakan dan kekecewaan yang begitu besar yang secara emosi boleh melumpuhkan personaliti yang lebih rendah. Penyokong Red Devils, atau sekurang-kurangnya mereka yang merayu agar dia kekal, sekurang-kurangnya harus gembira mengetahui bahawa ikon Old Trafford itu dilaporkan bersedia untuk menetap di Manchester untuk kempen lain.

Laporan terbaru dari Sky Sport Italia, mendakwa bahawa Ronaldo telah memanaskan idea bermain untuk United dalam Liga Europa musim ini, yang benar-benar meregangkan imaginasi seseorang, memandangkan keinginannya yang berlebihan untuk mengekalkan rekodnya sebagai yang terbaik. -penjaring gol terbanyak masa dalam Liga Juara-Juara. Akhbar Itali La Gazzetta dello Sport menambah semangat dengan mengatakan bahawa pemenang lima kali Ballon d’Or itu kini ‘meletak jawatan’ untuk kekal di Old Trafford.

Sambutan meriah yang menyapa dan mengalu-alukan Ronaldo musim lalu sekembalinya telah lama pudar ke masa lalu dan kali ini, pada hari tarikh akhir perpindahan, dia diturunkan ke bangku simpanan oleh bos Red Devils, Eril ten Hag untuk perlawanan ketiga berturut-turut. United bertandang ke Leicester City dan menjadikannya tiga kemenangan daripada banyak perlawanan Liga Perdana, dengan Marcus Rashford mengekalkan tempat permulaannya di depan dan Ronaldo terpaksa berpuas hati dengan penampilan kameo selama 26 minit.

Ten Hag, diplomatik seperti biasa, masih menegaskan bahawa bekas pemain Real Madrid dan Juventus itu kekal sebagai sebahagian daripada rancangannya, dan mengesahkan bahawa Ronaldo telah menerima kesusahannya selepas perbincangan lanjut mengenai masa depannya yang terdekat.

“[Kami telah bercakap] beberapa kali, ya. Kami berada di satu halaman,” kata ahli taktik Belanda itu pada sidang akhbar sebelum perlawanan. “Jika tidak, dia [tidak akan] berada di sini.”

Ten Hag menambah apabila ditanya sama ada penjaring gol tertinggi boleh menyesuaikan diri dengan sistemnya:

“Cara permainan menetapkan tuntutan. Anda boleh lihat dalam latihan adalah jelas bahawa dia mempunyai keupayaan. Jadi dia akan menyesuaikan diri kerana dia – saya tidak perlu menjelaskan – seorang pemain yang hebat. Dia mempunyai keupayaan yang hebat, jadi dia akan sesuai dalam setiap sistem atau dalam setiap gaya.”

Namun buat masa ini CR7 yang hebat akan diserahkan ke bangku simpanan.