Liga Premier Malaysia Berita

CEO Perak janji lengkapkan proses pemilikan baharu, hargai sumbangan wang daripada penyokong

CEO Perak FC, Yunus Zakariah memberi jaminan bahawa proses pengambilalihan pemilik baharu akan dilengkapkan tidak lama lagi.

Ini setelah perbincangan bersama JR Resources mengambil masa yang lama sehingga Perak dikenakan pemotongan mata sebanyak dua kali, menyaksikan pasukan itu menduduki tangga tercorot liga tanpa sebarang mata.

Katanya, proses itu dijangka selesai selewat-lewatnya esok bagi menamatkan isu tunggakan gaji yang membelenggu Perak ketika ini.

“Kami telah menerima rangka akhir perjanjian daripada pihak JR Resources,” kata Yunus kepada Astro Arena.

“Kami telah menyenaraikan perkara-perkara dan maklumat-maklumat yang kami perlukan supaya kami boleh memanjangkannya kepada setiausaha syarikat kami.

“Kami menjual Perak FC Sdn Bhd dengan harga RM1 bagi setiap pegangan. Jadi, secara keseluruhannya, ia berjumlah RM2,500 sahaja.”

Beliau turut menghargai usaha penyokong Perak yang mengutip dana bagi membantu pasukan kesayangan mereka.

“Saya fikir ia sesuatu yang amat baik tetapi saya tidak boleh mengambil kredit kerana ia adalah usaha daripada penyokong Perak dan sudah pasti kami sebagai pihak pengurusan berbangga dengannya.

“Sebagai CEO dan bagi pihak syarikat saya, kami mahu memohon maaf kepada penyokong, kepada pasukan teknikal dan pemain seandainya anda berasakan kami sebagai individu atau organisasi yang tidak mempedulikan kelab ini.

“Kami mahu semua orang tahu yang Perak amat dekat di hati kami, ia sesuatu yang kami miliki, jadi kami akan bertanggungjawab sehabisnya.

“Kami bekerja siang dan malam untuk memastikan Perak, walaupun kami dalam keadaan susah, kami bekerja keras untuk memastikan jika kami mahu melepaskan Perak, kami akan melepaskannya kepada mereka yang mampu untuk memacu Perak sepanjang musim ini.”