Liga Perdana Berita

Gareth Bale mencucuk Jose Mourinho selepas hatrik menentang Sheffield United

Pemain antarabangsa Wales, Gareth Bale mencucuk bekas bos Spurs, Jose Mourinho, setelah menjaringkan hatrik menentang Sheffield United.

Bale adalah bintang pertunjukan dalam kemenangan 4-0 ke atas Blades pada hari Ahad, menjaringkan gol ke-12, ke-13 dan ke-14nya musim ini, dengan Heung-min Son dalam peranan pendukung juga menjaringkan untuk melengkapkan kemenangan yang mengagumkan untuk pengurus sementara Ryan Mason.
Selepas perlawanan, Bale nampaknya menggorek bekas bos, Jose Mourinho, yang secara tidak disangka dipecat oleh Spurs bulan lalu, dengan Bale telah banyak digunakan dari bangku simpanan selama masanya diSpurs.

Bale menyuarakan bahawa pasukan itu ‘bermain lebih seperti cara Tottenham’ dalam beberapa minggu terakhir.

“Ini adalah persembahan hebat oleh pasukan”, kata Bale kepada Sky Sports.

“Dari wisel pertama, saya merasakan kami berada di kaki depan dan mengawalnya dan bermain bola sepak yang bagus.

“Saya merasa seperti kita melangkah ke arah yang benar dan bermain lebih seperti cara Tottenham.”

Bale lebih jauh berkomentar tentang seberapa lama dia bermain, menunjukkan bahawa semua yang dia perlukan adalah menjalankan permainan untuk menunjukkan kualiti sebenarnya.

“Saya merasa baik,” tambahnya.

“Seperti yang saya katakan sebelumnya, saya hanya perlu bermain permainan dan mendapatkan permainan. Saya melakukannya sekarang, jadi saya gembira dan ketika saya gembira, saya biasanya bermain dengan baik.”

Hanya beberapa minggu yang lalu Bale telah menyatakan dia ingin kembali ke Real Madrid apabila masa pinjamannya di Tottenham berakhir.

Komen itu datang hanya beberapa hari selepas pemecatan Mourinho, tetapi senario sekarang kelihatan sangat berbeza dengan Bale yang kian menikmati bola sepaknya lagi dan mengesahkan setelah kemenangan atas Blades bahawa dia merasa baik.

Sekiranya kemajuannya di bawah Mason terus mengesankan, harapan peminat Spurs terhadap ketinggalan Bale di Tottenham mungkin bolih menjadi kenyataan, tidak sama pemikiran atau harapan seperti yang difikirkan sebelum ini.

Seperti yang terjadi pada musim panas lalu, banyak yang akan bergantung pada adakah Real Madrid akan memberi subsidi sebahagian dari upahnya untuk meneruskan pinjamannya.

Perpindahan tetap akan membawa lebih banyak rintangan dan jauh lebih tidak mungkin daripada perjanjian sementara yang lain.

Apa pun, sekarang mungkin ada kemungkinan Bale tetap di Tottenham untuk musim lain.