Luar Negara Berita

Sergio Ramos jawab spekulasi perpindahan ke China

Kapten Real Madrid, Sergio Ramos menyatakan hasratnya untuk kekal di kelab itu.

Pemain tengah berusia 33 tahun dilaporkan telah bertemu dengan presiden Madrid, Florentino Perez selepas menerima tawaran dari China dan menyatakan kesetiannya dengan Madrid apabila sanggup bermain secara percuma buat Los Blancos.

“Saya mahu membuat masa depan saya sangat jelas: tidak pernah berlaku pertembungan antara [saya dan Florentino Perez] dan saya mahu memenuhi kontrak saya di sini,” katanya.

“Hari yang saya tinggalkan, saya ingin pergi keluar dari pintu besar, iaitu bagaimana saya patut pergi.

“Saya akan memperbaharui kontrak seumur hidup, dengan Florentino dan saya mempunyai hubungan ayah-anak. Pergaduhan menghasilkan cinta, dia sentiasa menunjukkan kasih sayang pada saya.

“Saya tidak mahu pergi. Impian saya adalah untuk bersara di sini dan saya selalu memberitahu dia bahawa saya mahu kekal.

“Saya akan bermain di sini secara percuma kerana itulah yang saya rasakan, dan perkara terbaik adalah duduk bersemuka untuk memperbaiki [masalah].

“Wang adalah masalah kecil dan kami tidak bercakap mengenai bahagian ekonomi.

“Ia adalah kepercayaan dan kasih sayang kerana terdapat perkara yang menyakiti saya, dan lebih baik untuk bercakap secara bersemuka.”

Ramos terus membincangkan sebab-sebab di sebalik keputusannya untuk menolak tawaran dari China.

“Tawaran itu ada di atas meja dan saya akan mempertimbangkannya tetapi hubungannya dengan kelab bukan seperti yang saya fikir,” katanya.

“Ia spekulasi dan saya ingin memperbaikinya, 15 hari sebelum perkahwinan saya [dengan Pilar Rubio].

“Saya seperti ini dan apabila ada sesuatu yang salah, saya akan bercakap secara bersemuka.

“Saya gembira dengan kontrak saya dan saya tidak mahu pergi, sama ada secara percuma atau tanpa bayaran.”