Eropah Berita

Messi mungkin melakukan pemotongan gaji yang besar untuk berpindah ke Man City atau PSG

Akhbar di terbitkan bahawa bintang hebat Barcelona, Lionel Messi,ada kemungkinan besar siap menerima potongan gaji besar untuk keluar dari kelabnya untuk bergabung dengan Manchester City atau Paris Saint-Germain.

Dengan penghasilan pemain antarabangsa Argentina itu berkisar sekitar £750,000 seminggu di Barcelona, ​​dilaporkan bahawa dia bersedia untuk mengurangkannya setengah untuk tergesa-gesa keluar dari Nou Camp, dengan PSG berada di posisi terkuat untuk mendapatkan tandatangannya.

Laporan itu juga menyebutkan Man City masih kuat berminat dengan Messi, dan kedua-dua kelab dikatakan semakin yakin bahawa dia akan meninggalkan kelabnya secepat mungkin.

Kerjaya Messi di Barca benar-benar bersejarah tetapi ini mungkin akan berakhir setelah masa yang menggerikan pada tahun lalu atau lebih kerana pasukan gergasi Catalan bukan lagi kekuatan dominan saperti dulu, setelah mengalami beberapa kekecewaan besar di Liga Juara-Juara khususnya, sementara juga dikalahkan dalam perlumbaan gelaran La Liga oleh Real Madrid musim lalu.

Peminat bola sepak Inggeris pasti akan memberi semangat kepada City dalam pertembungan perpindahan ini dengan PSG kerana pastinya sangat menarik untuk melihat Messi bergabung semula dengan bekas mentornya Pep Guardiola di Liga Perdana sebelum akhir kariernya.

Sama juga dengan para peminat Ligue 1 yang juga akan terus meletakkan segala harapan mereka untuk jimat Barca menyeberang ke kelab Parisien untuk menangkap pesona tahun-tahun senjanya ketika dia bersatu sekali lagi dengan teman dan bekas rakan penyerangnya, Neymar.