Liga Perdana Berita

Klopp ajar Roy Keane

Liverpool berada dalam mod kawalan pelayaran yang sangat baik menentang Gunners di Liga Perdana pada malam Isnin ketika mereka menghasilkan dengan ketepatan dan prestasi yang hampir sempurna ketika menentang pasukan London Utara.

Pertukaran tegang berlaku antara pakar Sky Sports yang terkenal, Roy Keane – yang juga terkenal dengan pernyataannya yangagresif dan sering kasar – dan bos Liverpool, Jurgen Klopp.

Arsenal memulakan memimpin di Anfield ketika pelawat diberi gol ketika Andy Robertson kehilangan akal dan lupa arah mana dia menendang.

The Reds dengan pantas membalas dengan Sadio Mane menjaringkan beberapa minit kemudian setelah Mo Salah dengan pantas menghantar Kieran Tierney terpaut dan mengetuk bola ke Mane.

Robertson, tidak lama kemudian, membetulkan kesalahan awalnya dan mengangkat bola ke atas Bernd Leno untuk meletakkan tuan rumah di depan, umpan silang yang menyenangkan dari Trent Alexander-Arnold.

Pemain baru Liverpool, Diogo Jota menambah sentuhan penamat terakhir dengan gol sulung Liga Perdana beberapa minit dari akhir.

Bercakap selepas perlawanan, Roy Keane memberitahu Sky Sports bahawa dia berpendapat tuan rumah kadang-kadang ‘ceroboh’.

Ketika gilirannya untuk diwawancara, Jurgen Klopp cepat membantah Keane, dengan mengatakan:

“Adakah saya dengar betul, Mr Keane mengatakan bahawa kita mempunyai persembahan yang ceroboh malam ini? Adakah dia mengatakan itu? ”

“Saya rasa [Liverpool] melepaskan satu atau dua peluang yang [Klopp] akan kecewa,” jawab Keane.

Bos Reds meneruskan dengan nada menentang:

“Adakah dia mengatakan bahawa itu ceroboh? Saya mahu mendengarnya. Saya tidak pasti saya mendengarnya dengan betul dan mungkin dia bercakap mengenai permainan lain. Memang bukan permainan ini. Maaf, ini adalah gambaran yang luar biasa mengenai permainan ini.”

“Itu sangat luar biasa. Tidak ada, sama sekali tidak ada yang ceroboh. Dominan menentang pasukan 100% dalam bentuk dan berhati-hati seperti kita tidak terjebak dalam serangan balas.

“Alisson harus membuat satu simpanan, mereka mempunyai dua peluang di belakang tetapi selain dari itu bola sepak yang kami mainkan malam ini luar biasa. Permainan malam ini – tidak ada yang buruk untuk diperkatakan. Itu adalah kebalikan dari ceroboh.”

Jurgen Klopp menunjukkan dengan jelas dalam perang kata-kata singkat ini dengan Roy Keane mengapa begitu banyak orang yang menghormati orang Jerman sebagai pemimpin elit dan contoh baik pelatih dengan kelas dan watak.

Pengurus Liverpool mempertahankan anak buahnya setelah melihat mereka bermain dengan sepenuh hati mereka dan dia sangat tepat untuk melakukan begitu kerana anak-anak buahnya baik baru saja melakukan pergeseran setengah untuk mengatasi pasukan Arsenal yang bertenaga dengan perigi -kemenangan yang wajar dan diatur dengan cemerlang. Mereka semestinya tidak layak untuk dilabel sebagai ceroboh setelah persembahan sedemikian.

Tidak ada keraguan bahawa Keane masih merupakan pundit yang hebat dan selalu menghiburkan, tetapi dia cenderung untuk menekup mulutnya tanpa memikirkan baik-baik sebelumnya.

Syabas, Jurgen.

Sudah tiba masanya seseorang meletakkan Roy Keane di tempatnya.